Autók » Honda » Accord (2008)

Accord 2.2 DTEC Executive, Turier

Talán aznap sok volt a szakéból...

Legközelebb viszek saját fogkefét és bögrét a szervizbe. Szeretek ott... :/
Amúgy lehetne jó autó is; turbódízel de alapjárattól húz, majdnem elég kütyü van benne. A hátsó motoros ajtó először nagy marhaságnak tűnt, de azóta megszerettem, lehet vele menőzni és a kezemet is kevesebbet kell mosni. Elég haragos az orra, hogy pályán ne nagyon kelljen villognom az előzéshez és elég gömbölyű a fenek ahhoz, hogy a barátnőm is hajlandó legyen beszállni. Az elődjéhez képest (Mazda 6 kombi) a vezető mögött szűkösebbnek tűnik, de ha nem készülök vele 3 gyerekkel hat hónapos kelet-indiai körútra általában valahogy mégis elférünk benne.
Ez elöl ülőknek kényelmes, jó vezetni, a méretéhez és dízelségéhez képest sportos. A középső display képes a leghalványabb napsütésben is olvashatatlanná válni (szerencsére telihold-álló). Jó, hogy van benne USB és kezeli az iPod-ot, de ennél ostobább implementációt talán a korai Bolgár számítógépeken láthattunk csak (v.ö. CM-5400 merevlemezegység!:).
Imádom, hogy tolatáskor "leszegi" a jobb oldali tükröt és hogy önállóan nulláz tankoláskor.
Jógi üzemmódban (vidéki városban, éjjel) sikerült 5l alá vinni a fogyasztást, de ezt csak azoknak ajánlom, akik biztosak a reinkarnációban, egyébként ne fecséreld az életed efféle ostobaságra! Kalapos üzemmódban reális a 6.5l, ha mész is akkor 7.5l/100km.

Néha elmerengek, mint MézgaGézáné HuffnágelPistin: vásárláskor versenyben volt még a Subaru Forester is...

Összességében vidám kis autó. Ha éppen minden jó rajta akkor élvezet vezetni. Hogy az élet mégse legyen nagyon egyhangú olykor eseményt hoz az életedbe (pl. szauna 38C-ban, vagy kuplunghiba Zadar magasságában). Ilyenkor hosszan élvezheted a márkaszervíz alkalmazottjainak vendégszeretetét.

- A szervíz-figyelmeztetés hibás benne, törölték, - Bluetooth kihangosító. Cserélték: katasztrofálisat "csak" rosszra, - Klíma komputer (reset), - hangszórók (csere), - Biztosnági öv (csere), - Üléskárpit, ajtókárpit (csere), - Kuplung lendkerék (csere), - Hátsó autómata ajtó (nyikorog, javítás), - Klíma hőcserélő kilyukadt (csere),

Autóváros

Fenntartási költség (6) Évjárat 2009
Előző autója? 6 Következő autója?
Verdikt (5.5/10)

Honda Accord 2008 (2006 - 2007)