Sportosan elegáns élményautó
Autó,- és ár/érték arány buzi vagyok,mely döntéseimet jelentősen befolyásolja. Sok szakirodalmat olvasok autókkal kapcsolatban, nagyjából képben vagyok. Az utakon figyeltem fel rá, mikor szembe jött, nagyon megtetszett a széles, lapos formája. Szerintem nem hivalkodó autó, sportosan elegáns. Mivel sokat megyek, csakis dízel jöhetett szóba, a 2 literes benzines gyengus, a 2,4 benzines finom darab, de ott is jelentős a nyomatékhiány. Sok hókusz-pókusz, ami az Exe felszereltségben található, hidegen hagy, ezért az "alap" Elegance mellett döntöttem ,mely tartalmazta a számomra legfontosabb felszereltségeket: 6 gangos kézi váltó, automata fényszóró, esőszenzor, ülésfűtés,tempomat,bőrkormány, digit klíma, USB, jól szóló HIFI, elektrokróm visszapillantó. Elől kiváló a helykínálat, sportosan mélyen ül az ember, szuper kényelmesek az ülések. Hátul kicsit szűkös a lábtér (tini gyermekeim vannak,így ők jól elférnek), viszont az ülések hátul is nagyon kényelmesek. LED-es nappali menetfényt és egy mélynyomót rakattam bele, így vált teljessé számomra az autó. 63000 gondtalalan kilométert gyűrtem bele,6,0-6,5 fogyasztással. 20ekm-ként olajcsere ,53000km-nél hátsó fékbetét(mai napig nem értem, hogy tud a hátsó betét előbb elkopni, mint az első,szervíz szerint gyorsan kanyarodom,így az ESP belenyúlkál, nem tom)egyébként semmi. A szervízdíjak is korrektek, bár nagyobb alkatrészt nem kellet vennem. Feszes futóműve illik sportos karakteréhez, bár a kátyús magyar utakat nem annyira komálja. Nagyon elégedett voltam vele, mindenkinek csak ajánlani tudom.
- "A" oszlop műanyag szélterelője leesik, kétszer cserélték garanciában.
Consalba Székesfehérvár
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2009 |