Autók » Honda » Accord (2008)

Accord 2,2 dizel

Négy és fél csillagot neki

Juliusban vettem át a járgányt. Előzőleg is Accordom volt ráadásul a 2oo7-es Sport Edition, de annyira megtetszett az uj dizájn, hogy becseréltem az uj modellre. Buktam rajta jócskán, de a szerelem hiába nem ismer lehetetlent. Node.

Az exe modellt vettem, ami szinte azonos felszereltségü az előzővel, annyi a plusz, hogy van ülésfütés, első tolatóradar, és kétségkivül a 1o hangszóros hifi, no erre már csettint a dolgozó. Az uj nagyobb, szélesebb és laposabb, a finiselés tökéletes tényleg prémium kategóriájuk, a müanyagok szépek és jó tapintásuak, a bőrkormány ás váltó rendkivül kellemes fogásul. Viszont ami kevésbbél tetszik az mindjárt a motor akusztikája. az előző modell maga volt az etalon halk járásban és kulturáltságban, de ez az alsó tartományokban csörögzörög, legalábbis nekem ugy tünik. Hiába több a lóerő, ebből szinte semmi nem érződik, mert több a suly is. Váltója pontos, bekattan a helyére, bár a rükverc néha visszapofázik.
Kanyarvétel, egyenesfutás példaszerü, hátul a hely nem tünik nagyobbnak, pedig elvben a tengelytáv is hosszabb lett. A csomagtartó meg olyan belül mint a Somogyi dombság, tök amorf alakja van, bár kétségkivül jól meg lehet pakolni. Pozitivum az előzőhoz képest hogy hátul van vonószem, tehát a kocsi vontathat, illetve kilehet őt rántani seggel a kátyuból.
Fogyasztását még kicsit soknak találom / az előzőhöz képest/Vegyes használatban 7 liter körül alakul, de ez a bejáratás után remélhetőleg csökken.Ujdonság a gyári tolatóradar, bár nem sikeredett valami fényesen. Az első radar hangját alig hallani, a hátsóét viszont már igen, Nem értem miért tettek előre halkat hátulra meg erőset. Az ikon viszont nem érzékelteti a tereptár és a kocsi közti távolságot egyszerüen csak kb 9o cm távolságnál megjelenik.

legnagyobb hiba - egyszerüen felfoghatatlan, hogy a hátsó szélvédőn még gyenge napsütésben is látszanak a hangszórók, továbbá az információs képernyő is szörnyen tükröződik. Hogy ezen miért spóroltak? Érthetetlen.

A külső formáját az autónak viszont rettentően eltalálták. A kocsinak már gonoszkás lett az arca, öblösek a kerékvájatok, dögös a segge, olyan ötösbmw-s benyomást kellt.

Az autó belseje jól el van látva rekeszekkel, egy részét fautánzatu müanyag boritja, de nem rossz. Pedálrend és erő kifogástalan.

A motort még nem próbáltam ki igazán, de könnyedén felugrott 15o-re egyenlőre tovább nem hajtom, megvárom az ötezret aztán megküldöm .

Gondolkodom továbbá egy pbox instalálásán, van már cég aki 3oo-ért 42o Nm-t és 18o lovat igér. Szerintem megéri.

további erény hogy hála isten ehhez már bicskakulcsot adtak, nem böki az ember zsebét.

Visszatérve az eredeti gondolathoz mármint összehasonlitva az előző modell tulajdonságait azt mondom csak az cserélje le az autóját akinek a külső és a belső dizájn fontos. Mert egyebekben az uj modell nem jelent előrelépést, sőt motorzaj szempontjából az előző halkalbb és kulturáltabb volt.

Összegezve: pozitivumok: dizájn, futómü, kanyarvétel,kormányzás,anyagminőség, motorkarakterisztika, fogyasztás,váltó,fényszórók,

negativumok: alacsony fordulaton motorzaj,tükröződő müszerek és hátsó szélvédő,fogysztásmérő kb fél litert csal felfelé - Civicből átvett gagyi, parkoló radarok visszajelzése gyenge.

Tizezer után beszereltettem egy PSI tuningboxot, 134 ezerért.Megérte. plusz 2o LE, plusz 6O Nm. Az autó csendesebb, dinamikusabb, jobban gyorsul, főleg az előzésekben érződik, Németo-ban 23o -at mentem vele.

- idáig semmi

Honda Sommer

Fenntartási költség (8) Évjárat 2008
Előző autója? Accord dizel Következő autója? még nem tudom
Verdikt (7.5/10)

Honda Accord 2008 (2006 - 2007)