Autók » Honda » Accord (2008)

Accord 2.0 EXE

Minőség, megbízhatóság, kényelem Honda

Megvártam az első fél évet, mert csak utána lehet szerintem véleményt mondani egy autóról. Semmi negatív nincs. Picit Hondás a futóműve (nem szereti a keresztbordás úthibákat), de mellette nagyon kényelmesen hintáztatja a bennülőket. Az ereje elegendő a motorhoz viszonyítva. 5 év dízel után egy kis vezetési stílus váltást igényelt (ne váltsak el 2500 nál). A fogyasztása CSODA. Valószínűleg az I-VTEC miatt. Ha nem nyomja az ember nekem városban 7,2-7,5 között is fogyaszt. Ha nyomon akkor 9. De akkor megy is jól le lehet pörgetni. A felszeretségéhez sokat nem lehetne hozzátenni (nekem a bőrt még sikerült).
Talán csak az elsötétülő külső tükrök és a bőr miatt a hátsó ülésfűtés hiányzik. Az autó összeszerelési minősége Európai autóhoz szokott fülnek csoda. Nem zörög semmi mintha egy zárt studióban ülne az ember. A hifi csodálatosan szól.
A hátsó hely nem nagy, de nekem pont elég. Sokszor utaztunk már 4-en felnőttek és kényelmesen elfértünk.
Az Autobild teszteken az ilyen típusú autókat ugyan lepontozzák a kicsi hátsó hely miatt (mindig a Passat nyer aminek pedig az utolsónak kellene lenni a csörgő, zörgő minősége és a durva olajfogyasztása miatt).
A másik kedvencem a tesztekben az, hogy túl sok gomb van a kormányon....
Egyet sem cserélnék le belőle, mert pont annyi van rajta amennyinek lennie kell. Minden teszt írónak használnia kellene 1-2 hétig egy autót, hogy ne írjon róla fals dolgokat.
Egyszóval ha 10 pontra lehet osztályozni akkor én 9-et adok.
Valami jó dízellel 10/10 lehetne. (nekem a 2,2 D kicsit hangos hidegen és ideges az egész motor)

- semmi! Honda..
- Bár ha nagyon akarok írni ide valamit akkor annyi, hogy a gyári ablaktörlő lapátok fél évet bírtak.

Duna Autó Zrt. Honda

Fenntartási költség (9) Évjárat 2008
Előző autója? Octaiva RS 2.0 TDI Következő autója? RS Octavia vagy 1 Honda Accord Combi
Verdikt (8.2/10)

Honda Accord 2008 (2006 - 2007)