Éhenkórász döcögőgép
Azt hiszem, a címmel letudtam a mondanivalóm felét.
A többi:
Kollégától örököltem, ezért szedánságát és szűkösségét csak megemlítem, de nem bírálom, legfeljebb értetlenkedem a nagyon alacsony helykínálat/önsúly arányon. Az említett kolléga szeretett alacsonyan repülni, és ez, a Szombathelyről érkező határozatokon kívül, a kocsi állapotán is meglátszott, hallatszott. Nem vészesen, de már láttam jobbat.
Jól telepakolták anyaggal (1.663 kg), és ez kölcsönöz is számára egyfajta „szolidság-érzést”. Én viszont örültem volna további 5-6 kiló szigetelőanyagnak a kerékdobokhoz.
Önsúlyához képest egészen dinamikus, az automata váltója kissé darabos, de gyorsan vált,elég jól támogatja a motort. Érdekes, hogy 5 fokozattal is teljesen jó (15 évvel ezelőtt ez egy nagyon furcsa mondat lett volna).
A motornak egészen szép hangja van, és ez nagyjából minden fordulatszámnál igaz. A motor szép hangját nagy sikerrel nyomta el a futómű és a kerekek hihetetlenül kellemetlen orgánuma, kb. úgy, mint amikor a részeg szomszéd rágajdol Sebestyén Mártára.
A futómű komfortosságáról inkább nem írnék. Megteszik helyettem szóban – szerencsére halkan – a beltéri elemek. Egyébként a hibalistában felsorolt hibákat lezámítva, minden rendesen működött.
Tetszett ez üléspozíció, a kormány "súlyossága" és a kezelőszervek masszív érzete és precizitása (kivétel ld. hibalista). Azt viszont még mindig nem értem, hogy hogyan lehet egy prémiumságra ácsingózó, 8 milliós kocsiba "hanyattdőlős" (amelyiket egy kar felhúzásával hanyattdőlve vagy előrehajova kell beállítani) első üléstámlát tenni.
Összességében talán meg lettem volna elégedve vele, ha újonnak kapom, és nem ötön vagyunk a családban.
- A külsö, elektromos tükrök beállításakor néha nem a kívánt irányba mozdultak. - A belső, automatikus sötétedésű tükör nem mindig sötétedett el rendesen. - Az egyik hangszóró csúnyán zörgött már kissé teltebb hangoknál is, basszusról nem is beszélve.
Honda Örmező
undefined