Autók » Honda » Accord (2008)

Accord 2.0 i EXE, NAVI, bőr

CIV-ACCORD

Akit a HONDA szele megcsapott ...
Civic-ből Accordba, nagy várakozás után - végre!
Minden ott van és úgy az új autóban, ahogyan szeretem, ahogyan azt vártam.
A 2000-es motor komoly, de valóban, egy ilyen karosszéria mérethez inkább öreguras tempót feltételez, mint sportos hozzáállást, persze igaz, megy, ha akarom, s ezt az egyébként pompás kialakítású kijelzők is szépen visszajelzik, amikor azok a pillatnatnyi fogyasztásról adnak visszajelzést.
Szeretem, meg fogunk barátkozni, de le kell még küzdenünk néhány dolgot.
A HIFI tényleg szépen tud szólni a valóban csendes utastérben, de az egyik első hangszóró gyári hibáját csak a hazaúton vettem észre, majd cseréltetni kell, jelenleg így hallgathatatlanul torzít/zörög (most elnyomtam, csak a hátsók szólnak, amelyek tényleg nem nyomják el a jobboldali biztonsági öv fémcsatjának zörgését az oldalfalon, ha használaton kívül van).
Még a navigációról, amely így egyenlőre csalódás. Vidékről pestre semmit sem tudott, Bp.-en pedig inkább csak tévelyeg, mint navigál - még jó, hogy ismerem a várost, nem hagyom magam. Na majd külföldi utakon! Gondolom én, és kedvenc úticéljainkat beírva (Franciaország pl.), a másik DVD-t kellene betennem (kiszálva az autóból, hátul a csomagtartóban babrálva...), de akkor azon nincs már Magyarország térkép (igaz, azon meg alig lenne valami, még a főutakat sem tartalmazza teljeskörűen...). Na majd az új DVD térkép-adatbázisok, de persze annak beszerzése újabb (jelentős) költség - szóval ez a területe az extráknál még hagy kívánnivalókat a HONDA-nál. Lehet, hogy ezért nem is adtak leírást sem hozzá semmilyen nyelven a gyárilag beépített navigációs rendszerről. Furcsa...!?
További tapasztalatok után, talán a jóbbik oldalról is többet, hiszen azért minden más - pl. a vezetési tulajdonságok - kellemes élményt adnak/adhatnak majd.

- Beépített bal első hangsugárzó

Fenntartási költség (8) Évjárat 2008
Előző autója? Civic 1.5 iVtec Következő autója?
Verdikt (7.9/10)

Honda Accord 2008 (2006 - 2007)