Utazásra alkalmatlan
Utazóautónak vettem, ugyanis fehérvárra, siófokra meg füredre hetente többször is le kell utaznom. Pályán használtam többnyire, városban csak (ha reggel mentem) a reggeli dugóban voltam vele, amúgy nem igazán. A fogyasztásban jóval kevesebbre számítottam, olvasgatom hogy a passatok meg az avensisek pályán 5 literrel is simán elmennek. Ennek ellenére nekem a hosszútávú átlagfogyasztást nem sikerült 7 alá vinnem. Sokat eszik, menetdinamikailag rendben van, jól gyorsul fogja a kanyarokat. Csak a váltó ne lenne ilyen borzalmas!!! Kényelmileg viszont elégedetlen vagyok. Pályán még jó, de városba ha beérek minden kátyún meg fekvőrendőrön akkorát döccen hogy olyan érzésem van mintha szétesne. Apropó, összeszereléssel nem vagyok elégedett, nyikorog az ajtó, és a kézifékkonzol is lötyög! Tehát utazóautónak nem vált be, letekert ablakos menőzésre, heti 20km-rel jó autó. Amúgy nem!
Előző lagunám kényelmes volt, lomhább, és hasonlóan megbízhatatlan. Mostanra egy használt mercedest vettem, kényelmileg, teljesítményileg, minőségileg fényévekkel előtte van, fenntartása viszont egy vagyon, megbízhatóságról meg egyenlőre nem tudok semmit se mondani.
- Váltóval többszöris problémám volt, kétszer alkatrészcserével orvosolták, majd miután 4-5-6ba nem lehetett betenni teljes váltócsere. Azóta csak a hátramenetet nem veszi be néha, de 5-6 próba után azér mindíg sikerül. Ritka szar váltó. A menetstabilizátorral is gondok voltak, állítólag meghülyült, de frissítették és jó volt. Ja és leszakadt a kipufogó. Vagy a szerviz fosztotta ki az autómat, vagy a honda tanuljon meg autót építeni és ne reklámokkal bizonyítgassa, hogy megbízható.
Honda szabó csepel.
Fenntartási költség | (1) | Évjárat | 2003 |