Autók » Honda » Accord (2002-2007)

Accord 2.0 Comfort

Többet vártam tőle

Mindíg csak jót hallottam a Hondákról és mint egy gyerekkori csodaautó élt bennem amíg végül nekem is lett egy. Ár érték arányban most is a legjobb szerintem. Választás előtt végignéztem az összes hasonló kategóriát, azonban amikor a motorhoz értünk a 2 literesek mind jóval drágábbak voltak (még a Skoda is). Használat közben azonban elkezdett jönni a rengeteg apró bosszantó hiba és gyári béna megoldás, melyek nem javíthatóak vagy amikor szervizbe vittem éreztem, hogy hülyének néznek. Így lassan elszállt a gyerekkori Honda feeling. Pl.: az első-középső légbeömlők nem elzárhatóak, és nem lehet őket úgy beállítani, hogy ne jöjjön rád a hideg levegő;ajtóban lévő visszpill becsukó és ablakblokkoló kapcsolókban gyárilag nincs világítás így este csak gyakorlott kéz találja meg; a kormányon lévő középső rész kijebb áll így kiszálláskor eleinte mindig dudáltam is (még mostanában is néha); hátsó ülések döntéséhez szükséges kioldás a világ legbénább és legigénytelenebb megoldása; a műszerfali digitális kijelzőt nem látni nappal, csak ha feltekerem max fényerőre de akkor meg éjjel kiég a szemem,mert együtt állítódik a műszerfal világítással; blokkolt ablaknyitásnál az összes ablakot zárolja nem csak a hátsót a gyerekek miatt. Alap hiányosság: hátul nincs klíma. Komoly, súlyos hibája még nem volt az autónak. Motor gyenge, hangja szép. Beltér egyhangú, felhasznált anyagok közepes, de legalább kényelmes. Kivülről gyönyörű, főleg miután megkapta a 17"-os kerekeket. Ha újra kéne vennem akkor ennyi pénzért inkább Octavia RS.

- - vezető és anyós oldali ajtó zörög; véglegesen nem javítható
- - induláskor valami néha nyikorog (visít), mint a régi autókon amikor csúszott az ékszíj; szervizt nem érdekli
- - hátsó övek becsatoláskor néha bekapnak, ilyenkor csak teljes visszaengedésssel oldhatóak (gyerekülésnél persze ez a gyerek és ülés kivétele nélkül nem megoldható); nem javítható
- - első lámpák rendszeresen kiégnek (nem xenon)

Honda Buda (1112 Bp. Vizsla u.6)

Fenntartási költség (7) Évjárat 2006
Előző autója? octavia Következő autója? accord vagy octavia rs
Verdikt (6.5/10)

Honda Accord 2002 (2002 - 2005)