Szamuráj családapa
Nagyon elégedett vagyok a verdával. Kifejezetten elegáns és dinamikus külcsíny hozzá illő belbeccsel. Megy mint a rosseb és alig eszik vmit: úgy, hogy ki sem mozdultam vele a városból (nem Pest, hanem dél-európai nagyváros, ennek megfelelően hektikus közlekedési viszonyokkal) 7l-es átlagfogyasztást produkált és majdnem 800km-t ment egy tankolással. Autópályán 130-140 között optimális a fogyasztás. de nem tudom megmondani,hogy olyankor mennyit eszik,mert nem bírom ki hogy huzamosabb ideig olyan lassan cammogjak vele. 160-170 fel sem tűnik. olyankor 8l körül eszik.
csak 5 sebessége van de a nagy a nyomatéknak hála nem kell sokat váltogatni. az erő vmivel 2000 felett érkezik és 3000-ig jól elhúz. viszont kicsit lassan pörög fel 2000 fölé.nagyon jól és stabilan fékez nagy sebességnél is.
családi autónak ideális, óriási csomagtartóval (babakocsi, gyerekkád, monti mind belefér gond nélkül), sok hellyel hátul.
imádom az ajtaját csukdosni. mintha egy páncélajtót húznák magamra. a sebváltója meg olyan,mint egy műszer.
lássuk a hibákat:harmadszor romlik el fél éven belül a csomagtérajtó zárja. egyszerűen nem hajlandó kinyílni. elég gázos, ha ez épp szakadó esőben történik és és pont a gyerek babakocsiját akarod bepakolni a kocsiba.
a szervizben garanciában megcsinálták, elsőre nem is szóltam, másodszorra anyáztam, de a harmadikra nem sokon múlott, hogy nem rúgtam egy sikk kis horpadást a hátső ajtóba. a hondánál biztosan sokan csuklottam aznap. ez egyszerűen megengedhetetlen lenne egy ilyen gyártótól.
idegesítő, hogy a rádió és az elektromos ablakemelők csak akkor működnek ha el van fordítva slusszkulcs. ezt nem lehet megszokni. Hátul már nagy a gurulási zaj, amikor elöl még semmit se hallani. rossz úton zörögnek az ajtóburkolatok elöl. az ablakmosó elöl hatásfoka nem az igazi. az esőérzékelő gyökér. az ablaktörlőnek meg nem állítható a frekvenciája érdemben.
egy 30km-el történt koccanást (nem az én hibám volt) a hátsó lökhárító elmozdulás és sérülés nélkül felfogott.
- harmadszor romlik el fél éven belül a csomagtérajtó zárja.
külföldön volt. távol otthontól.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | corsa | Következő autója? | japcsi |