Autók » Honda » Accord (2002-2007)

Accord Tourer Confort automata

Megbízható

Az autót használtan vettem az Autó Újpesttől. Baromi korrektek, és nem mahináltak a km-óra állásával (ezt le tudtam informálni, mert az első tulaj mint kiderült egy ismerős cég volt, így minden infót megtudtam róla).

Ami nagyon tetszett benne: automata, benzines, elég jól lehet pakolni, sőt téli-nyári gumi szettet is adtak hozzá!
Egyetlen egy dolog nem tetszik, és ez a kicsi utastere. :(

Hatalmas, megdöbbentő csomagtartójával ver minden kombit! Többek között ezzel szállítottam a hűtőszekrényemet (210 cm magas): amikor átvettem, a boltban csak röhögtek hogy ezzel a kocsival akarom elvinni!? :) Ne vicceljek, nem fog beférni... Kb. 10 cm-t lógott ki, így az ajtót is szinte be tudtam csukni, le volt majdnem teljesen hajtva..
Szállítottam vele még a műkő kerti sütőmet is (kb. 450 kg), nem kis darab. Itt is röhögött az eladó, mit akarok én ezzel, miért nem jötten utánfutóval, teherautóval. Hát befért...
Sajnos nem ennyire tágas az utastere. Én nem vagyok egy kis gyerek (bár annyira nem is nagy... :) ) de a hátam mögé már nem-igen fér el egy felnőtt lába. Sajnos a japánok nagyon benézték a tervezésnél, vagy egyszerűen magukhoz mérték. Ki tudja... Mindenesetre elég kevés a hely az utastérben az autó méreteihez képest!

Fogyasztását tekintve 9.5 fölé még nem ment, de ezt is 170-es átlaggal tette 230 km-en. Naponta 60-80 km-t megyek vele, amiből 40-50 km autóút, 20-30 km Budapest, és így 8.5-öt eszik csak! Sztem ez magáért beszél! Persze én garázsból-garázsba járok, de sztem egy ekkora motorhoz képest elég korrekt fogyasztás.
Sokan félnek az automata váltótól mert sokkal többet eszik a kocsi, több a szervizköltsége. Ezt csak cáfolni tudom!!!! Úgy gondolom, hogy a fenti fogyasztás manuálissal sem lenne kevesebb, és nem drágább a fenntartása sem! Ebbe is kell váltóolaj! Ha az ember rendesen karbantartja (karbantartatja) az autó meghálálja! Nekem ennyi km után sem volt semmi!! azaz semmi baja a kocsinak!
Csak és kizárólag a kopó alkatrészeket kellett cseréltetnem és persze tankolni!
Nagyon ajánlom így 9 évesen is mindenkinek! Baromi jó vétel! (ez itt nem a reklám, hanem az őszinteség helye!)

- Akkumulátor 5 év után (kb. 15000 FT), - Az utólagosan beszerelt Parrot BT kihangosító 6 évesen (45000 Ft) - Bal első ajtóban a központi zár motor ment tönkre 6 évesen (12000 Ft) - Első kerék fékpofák, féltárcsák 120000 km (44000 Ft) - Hátsó fékpofák cseréje 172000 km

Nihon autó, Budakalász

Medic-car, Dunakeszi

Fenntartási költség (6) Évjárat 2005
Előző autója? Carisma Következő autója? Civic
Verdikt (8.3/10)

Honda Accord 2002 (2002 - 2005)