Autók » Honda » Accord (2002-2007)

Accord 2.2 ictdi

Még jobb

Az előző is dízel Accord volt. Majd 200E km alatt csak a fényszóróizzók cseréje volt hibajalenség, és a párásodó fényszóró (garanciában cserélték).

Vásárlás előtt újra végigpróbálgattam a középosztály beli konkurens kínálatot, de a számok (teljesítmény) ellenére nem éreztem jobbnak egyiket sem. Ezért is (meg hát ott volt a bizalom az előzmények alapján) újra dízel Accord lett.

A 2004-es modellhez képest érdemi előrelépés volt a 6-os váltó, menetstabilizáló elektronika, xenon lámpa és a 17"-os kerekek sportfutóművel. Az előző, a 2004-eshez képest 14 szempontból javult az autó, bővült a felszereltség, miközben csökkent az ára. Gyakorlatilag tökéletes lett.

Szereltek bele (Honda Flick, Győr) egy Webasto állófűtést, ami nagyon jó döntés volt: legalább annyira kényelmessé teszi az autózást, mint a klima nyáron. Csak ez még előre is melegíti az utasteret.

Havi jó 5E km-t vezetek, és nagyon élvezem ennek az autónak a sportosabb, de még nem rázós futóművét. Kiválóan fekszik az úton. Már bosszankodtam, hogy képtelen voltam a kitörésgátlót bekapcsolásra bízni még körforgalomban is. Aztán az esős, fagy pont közeli úton néha-néha már rá tudom venni, hogy életjelt adjon magáról.

A teljesítménye, a végsebessége nem lenyűgöző, ennél ki sem próbáltam. A másik közel 220-at futott óra szerint, gondolom, ez is meg tudná tenni. 180-nál többel viszont még nem is mentem vele, sőt, általában 140-nek utazok. Tetszik, hogy az átlagfogyasztása 6 L/100 km alatt marad klíma mellett is, csak a naponta többszöri felfűtés (alkalmanként 20-40 percig megy az állófűtés) miatt közelíti a 6.5 L-t. Nagyon csendes.

Érdekes, hogy annak ellenére, hogy már négy éve ülök ebben a típusban, de sem unalmasnak, sem a többihez képest elavultnak nem érzem, pedig rendszeresen ülök az újabb autókban.

Ez az autó a legjobb vétel a középkategóriában.

- Nem romlott el semmi.

Honda Flick, Győr

Fenntartási költség (9) Évjárat 2007
Megbízhatóság (10) Vezetett km 20000
Előző autója? Accord 2.2 ictdi Következő autója? Honda Accord
Verdikt (8.4/10)

Honda Accord 2002 (2002 - 2005)