Majdnem tökéletes autó
Egy két éven keresztül megszenvedett, olajzabáló, borzalmasan kényelmetlen és nagyon utált VW Passatból ültem át ebbe, és ez olyan, mint a megváltás.
Jobban megy, mint a Passat (bár hirtelen gyorsításkor talán nem üt akkorát, de utána tartósabban húz). Az ár-érték aránya tökéletes, különösen, hogy most a Special Edition címszó alatt a bőr ülés kivételével szinte minden extrát akciósan belepakolnak. (Nem értem, hogy ezt a 30 éves jubileumi akciót a Honda idehaza miért nem öles plakátokon hirdeti...?) A jót még ragozhatnám, de a végén még csöpögős lesz, elég annyi, hogy számomra majdnem tökéletes.
Amitől csak majdnem (és ez már tényleg szőrszálhasogatás): a fél-bőr üléshuzat a hátsó ülés közepén kicsit ráncos, a hátsó kartámasz nagyon "basic", az első utasülés előtti légzsák dobozának keret-konturja a belső kárpiton átlátszik, a belső tükör a mögé helyezett eső-szezor miatt bizonyos irányokba nem állítható, a biztonsági öv magasság-állítása japán méretre tervezett (az én 1,90 magasságomhoz éppen csak beállítható), a hátsó ajtók belsején nincsen tárolórekesz, a fél-bőr ülés pontosabban műbőr (oldalfényben nagyon jól látszik a műbőr hálós mintázata) / textil kombináció (reményeim szerint a műbőr tartósabb fajtájából), a csomagtartóban semmi tárolórekesz.
Két furcsaság, ami miatt valószínűleg még egy szervízlátogatás is esedékes: nem vagyok meggyőződve arról, hogy a fényszórómosó működik, illetve piros lámpánál hosszabban állva alapjáraton kb. fél perc után egy érdekes moraj (halk hördülés) jön a motorból, egy enyhe rántással.
Mindezekkel együtt szeretném hangsúlyozni, hogy az elmúlt 10 évben hajtott autóim (Opel Astra G, BMW 316i, VW Passat_1, VW Passat_2, Renault Laguna, Peugeot 407, VW Passat_3) közül ez MESSZE a legjobb.
- egyelőre minden OK, bár a fényszórómosó lehet, hogy nem működik (?)
még sehová
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2007 |