Autók » Honda » Accord (2002-2007)

Accord 2,2 i-CTDi

Kék Hondi

Egy 4 éve kiszemelt autó végre elérhetővé vált. Ez az autó a Honda Accord 2,2 i-CTDi kombi.
Többszöri találkozásunk a kereskedőnél arra ösztönzött,hogy ő legyen a választásom. A papírok elintézése után megkaptam a kulcsokat és alig vártam, hogy immár a saját autómba beleüljek és vezethessem.

Vettem hozzá egy OBD csatlakozós műszert és össze van kötve a mobillal, amin van egy program, így nyomon tudom követni a teljesítményt, a fogyasztást és még sok sok minden adatot.
Városban és 0-áson használom (tempomat), így eddig 6,5 literre jött ki a fogyasztás.

Vásárlás után megtörtént a kötelező csere. Olaj, olajszűrő, levegőszűrő, pollenszűrő, váltóolaj és gázolajszűrő csere. A vezérlést nem cseréltem,mert láncos és az nem volt indokolt. Hosszbordásszij is nagyon jó állapotban volt.
Egyedül a fékeket kellet kitisztítani és a hátsó tárcsáknak a porvédő lemezét kellet cserélni.

A motor nagyon jó, nagyon húz. A váltója tökéletes, egyből bepattan a helyére. Futómű nem hintázik, mert tök feszes és kemény.
A belső nagyon szép és modern. Kényelmes elől és hátul is. Két gyerekülés hátul és még közzé befér még egy ember. A csomagtartó brutál nagy.
Az esőérzékelő tökéletesen működik.

Az eddigi hibákat felsoroltam külön.

Hirtelen ennyit, majd jelentkezem.

- Hibái 1250 km után: - - Vezető ablakemelő nem húzódik fel teljesen, hanem megáll a 3/4-nél,igy csak nagyon sokadik próbálkozásra vagy leállítás után tudom felhúzni. - - Az egyik hátsó ajtót a központi nem zárja be. - - A kuplung pedál benyomásánál és felengedésénél egy nyikorgó hang hallatszik. - - Később megnézetem ezeket a hibákat.

Egy helyi szerelősrác, aki eddig mindig segített.

Fenntartási költség (5) Évjárat 2005
Előző autója? Passat B4 1,9 TDI Következő autója? Accord
Verdikt (8.7/10)

Honda Accord 2002 (2002 - 2005)