Japcsi Express Economy
Úgy gondolom, hogy 50.000 km megtétele adhat némi alapot az AUTÓval kapcsolatos vélemény megírásához. A két év alatt soha semmi nem romlott el rajta, megbízhatóan végezte dolgát.
Kivül-belül még mindig újszerű, habár a félbőr ülések textil kárpitjának takarítása meglehetősen nehéz, mert beleragad minden szöszmösz, amit nehéz eltávolítani.
Vegyesen használom a fővárosban és lakott területen kívül. Már előfordult, hogy 5,3-at fogyasztott két tankolás között, de átlagosnak inkább 6-6,5-öt mondanék, és akkor oda sem kell figyelni, lehet nyomni városban és pályán is. Megjegyzem, hogy kizárólag V-Power dízelt tankolok, ami elképzelhető, hogy segít tartani ezt az igen kedvező fogyasztást.
Évente néhány alkalommal hosszabb túrát is teszünk. 1500-1600 km, azaz 14-15 óra vezetés után sem megnyomorodva szállok ki belőle. A tempomatot ilyenkor 150-160 közé szoktam belőni a pályán (Németországban), és légkondit is használva max. 7 litert fogyaszt. Szerintem egy ilyen méretű és teljesítményű autótól ez kiváló, éppen ezért a fenntartási költségekkel kapcsolatosan sem tudok panaszkodni. Nem emlékszem a 20 és 40 ezres szervíznél sem arra, hogy túlzottan sokba került volna (talán 50 ezer és 90 ezer HUF körül volt a két szervíz), habár sem a féktárcsát sem a betéteket nem kellett cserélni, amire néhány márkatárs panaszkodott. Két szervíz között 1 liter motorolajat azonban meg szokott eszegetni, de az olajfogyasztás is inkább csak a nyári, a nagyobb túra időszakára jellemző, amikor jobban nyomom neki a németeknél.
A kombi változat csomagtere óriási, különösen úgy, hogy az enyémhez sajnos csak defektjavító készlet van, és a pótkerék helyére is még lehet pakolni. Az IKEA-ból a múltkor két emeletes ágyat (matracokkal együtt) hoztam haza, igaz, hogy így már alig bírtam beülni a volán mögé. Erről jut eszembe, hogy a hátsó ülés hajtogatása zseniális, mint ahogyan az elektromos csomagtérajtó mozgatás is jó dolog, különösen ha koszos az autó, vagy tele van csomagokkal a kéz.
A HONDA Accord dízel kombit 2 év és 50000 km megtétele után bátran ajánlom azoknak, akik egy megbízható, kényelmes, sportos, de ugyanakkor takarékos autót szeretnének és időnként a nagy csomagtartóra is szükségük van.
- Lassan elkopik az első gumigarnitúra... Hmm? Ja! Volt már izzócsere is!!!
Honda ... - Veresegyházán - gyorsak és megbízhatóak, mint az AUTÓM:-)))
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Megane Scenic | Következő autója? | HONDA |