Férfiasan tökéletes
Az előző kocsim is dízel Accord volt, de ellopták (éjjel garázsból kulccsal). Sokat gondolkodtam az újabb gépen (Audi, BMW, Passat, Mondeo, Avensis, Mazda6), és végül újra az Accord mellett döntöttem. Egyszerűen ez a legjobb vétel, ha nem nyertél a lottón. Az új kocsit telerakattam mindenféle biztonsági extrával, ha figyelmetlen vagyok még én sem tudom elindítani, mert a kulcs kevés hozzá.
A futómű feszes, a rossz pesti utakon kicsit rázós, de csendes, jó úton tökéletes, a kanyarokba szépen befekszik, sok benne a tartalék. Az előző Accord 5 sebességes váltója után a 6 sebességet eggyel többnek éreztem a kelleténél, úgy tűnt, hogy gyakrabban kell váltani, az egyes még rövidebb, de megszoktam, most már tökéletes. Az autó kifejezetten tágas, az ülések hosszú úton is kényelmesek és kanyarban is jól tartanak. Minden a helyén van, a műanyagok barátságosak, a kapcsolók finoman járnak, a váltó a végletekig pontos, rövid úton kapcsolható. Nehezebb lábbal hajtva kifejezetten sportosan lehet vele menni, és a fogyasztás ekkor is meglepően alacsony (nem csak a computer szerint). A motor csendes, már 1500-as fordulattól jól húz, a 340 Nm több, mint elég.
A műszerfal világítás zavaró: nappal feltekerni a fényerőt, mert különben nem látsz semmit, este letekerni, mert vakít. És a rádió is lehetne jobb, a hátsó hangszórók tompák, erőtlenek, élettelenek (talán kicseréltetem őket). Az utasoldali biztonsági öv csatja, ha nem áll megfelelően furcsán tud zörögni az ülés műanyag oldalához verődve. Két hét után jöttem rá, hogy mi a zajforrás. Megigazítottam, azóta csend van az utastérben. A futómű a nagy (17") kerekekkel meglehetősen érzékeny az útvályúkra, néha önállóan elindul jobbra vagy balra, úgyhogy elengedett kézzel vezetni nem ajánlatos (de ilyet jellemzően csak öngyilkos-jelöltek tesznek hosszabb távon). Körülbelül ennyi a negatív észrevétel.
Az előző Accordommal 90 ezer km-t mentem hiba nélkül, ezzel 12 ezret. Kifinomult, megbízható és szép (bár a szépség, ugye meglehetősen szubjektív dolog).
- Nem volt meghibásodás.
Honda Körös - Békéscsaba
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2007 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 12000 |
Előző autója? | Accord | Következő autója? | Még nem gondolkodom, de egy BMW-t azért előbb-utóbb kipróbálok. |
Verdikt | (7.9/10) |