Fekete -> ennyit életemben nem mostam meg autót
ket hettel a megvettele elott nem is tudtam hogy van honda accord. szoval nem lehet ram azt modani hogy elvakult honda fan vagyok... eredetileg rx8-at akartam, de rajottem, hogy az egy zsakutca. szoval kerestem egy 200lo koruli szekeret. ez lett az accord.
majdnem egy evet lenyomtam mar vele, igy talan nem elhamarkodott leirni a tapasztalataimat...
a rossz elobb:
eloszor is ette az olajat. az elejen mohon, 1L-t 1000km-en aztan ahogy utantoltottem az eloirt 10w40-el mar csak 3000km-enkent evett meg 1 litert. 8000km-nel csinaltattam egy olajcseret tws 10w60-ra azota van benne +8000km es egy mm-t se mozdult az olajszint. egeszen leszoktam az olajszint ellenorzeserol, pedig anno reggeli program volt :D szoval a bejaratos olaj ilyen vekony.
aztan nagyon erzekeny az uzemanyag minosegere, 99..100-as oktanszamu benzinektol megtaltosodik, erdemes azzal itatni. es az sem mindegy, hogy hol, mert ha eltomodik a szuro, ami nekem elofordult, akkor nagyon ellustul a masina. szoval a falusi kis forgalmu kutakat kerulni. nekem a harombetus magyar kuthalozat naftajat sem kedveli.
a fenyezese fekete gyongymetal, nagyon szep, uvegre van polirozva. sajnos a festek puha es ezt nem mondta nekem senki, szoval most mar eleg karcos. (en most mondom) jobban karcolodik, mint mas auto, szoval mosni csak nagynyomasu vizzel szabad. vagy evente poliroztatni kell.
aztan meg a karosszeria bililemez, igy van mar 3 kis horpadas rajta mit parkoloban valamelyik mokamester az oklenek segitsegevel keszitett.
a belso karpitozasa szep, az ajto is borozott. esztetikus. csak a mufa meg az egyeb muanyagok karcolodnak konnyen.
szoval vigyazni kell. az egyesek altal leirt kopogas, zaj, stb nincs. csak a nagy csend. talan a hozzaszolast iro passatban ult es azt hitte, hogy az az accord... (szemforgatos smily)
ebben premium hangrendszer van 8 hangszoroval, cd valtoval. szepen szol. csak valahogy a honda-ek nem jutottak meg el oda, hogy a hangszorokat vallmagassagba kellene az ajtokba tenni, mert akkor 150 felett is lehetne hallani valamit a zenebol.
a csomagtere nagy... csak a szaja kicsi...
jo:
a futomove eddig a legjobb az altalam birtokolt autok kozul. 230-nal is stabil, azt teszi amit kell. a tobbi hasonlo kategoriaju autohoz kepest kanyarvadasz.
a motorja nyomatekos (legalabbis egy hondahoz kepest) 6.ban szokszo nelkul huz 50-nel. kvazi automata, de akar 110-ig is lehet 2.ban hagyni. attol fugg milyen a kedved. 4.-ben 180-at megy, szepen lep. szoval lehet papasan 2k alatt tartva a motor autozni es lehet akar 5..7k kozott tartva happy-zni vele.
ami nem teszik, hogy 7,2k utan valtva 5k-ra esik a fordulatszam ami a vtec valtas alatt van 1000rpm-el.
illetve, hogy 1->2 valtasnal ha magas a fordulatszam akkor neha recseg a valto. allitolag ez szeriahiba, kuplung munkahenger csere lesz belole gariban..
az etvagya nem veszes. vegyesben, kihasznalva a motor adta lehetosegeket :D 10..11L kozott eszik. autopalyan 180..220-nal 12L, varosban 13..15L . kozuton 90..160 kozott 9L. 98-asbol 1 literrel kevesebbet, de azzal nem megy olyan fickosan.
ha le van vaxolva, akkor forognak utana a nepek. ilyenkor a benozesi pontencialja 10-es listan 9 :D. ha egynapos por van rajta beleolvad a forgalomba.
osszessegeben elgedett vagyok vele. bar a motorba elkelne meg ~100Nm es akkor egy kokemeny sportgep lenne. igy egy nagyonjo auto, nagyon kedvezo aron.
- eddig meg semmi, jol is neznenk ki...
honda eger
honda miskolc
naszoval....
jott egy ko a palyan es bepattintotta a szelvedot. masnap reggelre szepen vegig is repedt. biztositasban 10%-onresz van az uvegkarra.. kb fel ora alatt elinteztem. elvittem a miskolci hondahoz, a biztositos papirt. elmondtam, hogy fekete executive-hoz kell a szelvedo, de ez a papirokon is rajta van.
masnap hivtak, hogy megvan a szelvedo reggel vihetem delutan 3-ra kesz. elvittem reggel leadtam a kocsit. elotte megneztem, hogy tenyleg honda es nem utangyartott szelvedorol van-e szo. hat ra volt irva, hogy honda.. kerdeztem mennyi lesz az onresz, mondtak, hogy nem tudjak 10..15khuf. erdekes...
fel haromkor hivnak, hogy kesz van. elmentem a gepert, de akkor se tudtak megmondani mennyit fizetek... majd szolnak. kb 3 nap utan szoltak, hogy 16k penz.
jo. de szamlat is kerek rola. ok nem adnak szamlat mert nem ok csinaltak hanem egy alvallalkozo. mi??? hat en itt adtam le a kocsit. akkor az is az alvallakozo ad szamlat rola. dehat mi kozom van hozza? nem az en alvallakozom! nah mindegy adjon az alvallakozo szamlat. hat o se tud szamlat adni csak beveteli penztarbizonylatot. amit ugye csak szamla alapjan lehet... en meg nem tudom elszamolni. nah mindegy fizetek, majd szolnak hogy mikor kapom meg a beveteli penztarbizonylatot. 3 nap telt el meg nem szoltak.
kozben ahogy hasznalom a kocsit valami furcsa volt mindig. ugy tunik nem executive-ba valo uveg kerult bele. az uveg vilagosabb nincs rajta az a zoldes tukrozodesgatlo bevonat, mint a tobbi ablakon es az eredeti szelvedojen volt es teljesen mas helyre van az esoerzekelo is felrakva.
a szerviz ota zorog a tetoablak. a szelvedo alatti muanyag lemez is mozog fel centit ujjal be lehet ala nyulni. az oldalso gumifalcok pedig nem illeszkednek mindenhol a szelvedore. az auto tetejen es ´a´ oszlopan tobb karcolas fedeztem fel ami a beszereleskor kerult ra. atvetelkor nem latszott, mert bar tisztan mosottan adtam at az autot koszosan porosan kaptam vissza.
sajnos csere elott nem irtam fel a szelvedo kodjat, gondolvan, hogy ok a szerviz es tudjak mi kell bele. (ha olvasod es fekete executive-od van aminek m2h3 termperlite as2-es oldalablaka van plz irde meg a szelvedo kododat az accordman@freemail.hu cimre.)
eloszor az egrieket kerdeztem a javitas miatt, mivel ott vettem az autot. de a szevizvezeto kozolte, hogy fizessem ki kp es akkor megcsinaljak, vagy addig nem adjak vissza az autot amig nem latnak penzt a biztositotol. hat ennyiben maradtunk.
az auto jo , de ilyen szervizhatter mellett nem biztos, hogy megegyszer hondat veszek. kulonosen azt nezve, hogy ez a model az extrakkal egyutt 8.000.000ft-ba kerult nekem.
szoval nagyon ugy tunik a hondaek csak eladni akarnak utana meg tesznek a kedves kuncsaftokra.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | corolla | Következő autója? | penztol fugg. majd akkor kivalasztom azt ami akkor a legjobb vetel. |
Verdikt | (6.6/10) |