Autók » Honda » Accord (2002-2007)

Accord 2.2 i-CTDi Sport

Amitől Hondafüggő lettem...

Kezdeném a rosszal: 4 hónap várakozás - viszont megéri türelmesnek lenni.
Ami már kötözködés: nem hűtött a kesztyűtartó, ezt a peugeot-ban megszoktam...

És a gusztustalan ömlengés:
A motor: csodálatos. Halk, erős gyakorlatilag minden fordulatszámtartományban, 1400-1500-tól húz, mint egy mozdony 3500-3800-ig, ami bőven nagyon jó egy dízeltől.
A futómű: precíz, pontos, sínautójellegű kanyarvételekkel, viszont mégis kellemes csillapítással és halk futással. Ha akarom, 90-nél benyomom a tempomatot és kimegyek a világból egy tank gázolajjal, ha olyan kedvem van, kapcsolgatok, nyomom a gázt és olyanok az utak, mintha direkt a kedvemért építettek volna egy szlalompályát álló autókkal... Mindezt tökéletes nyugalomban és csendben bármilyen körülmények között tudja...
Váltó: tökéletes. Rövid váltóutak, gyors kapcsolhatóság, rendkívül jól eltalált áttételek.
Fék: brutálisan erős ha kell, de precízen és jól adagolható.
Kormányzás: családi autóhoz képest meglepően direkt.
Kívülről az autó szerintem gyönyörű. Az enyém graphite pearl színű, ez volt a legszimpatikusabb. Egyszerű, letisztult, időtálló vonalvezetés, elegáns, mégis sportos forma. A gyári 17-es fellnik is nagyon szépek.
A xenon nagyon király. Ez az első autóm, amin ez van de soha többet "normál" lámpákat.
Beltér: sötét színekből, de ízlésesen összeállított, rendkívül kényelmes ülésekkel, jól elférek benne én is (183cm 115kg). Az első autóm, amiben nem kell teljesen hátratolnom a vezetőülést, hogy kényelmes legyen. Minden illesztés precíz, minden kapcsoló, bizbasz a helyén van, leginkább ott, ahova először is, behunyt szemmel nyúlna az ember.
Az anyagok jók, minőségiek (figyelem: nem minőségérzet!!! minőség!!!). A félbőr kárpitozás nagyon tetszik, kellemes, az ülések jól tartanak.
Amit nem tudom, miért nem sorolnak fel a szalonok felszereltséglistáján, sem a honda.hu oldalon: elektrokróm a belső tükör.

Egyenlőre még egy hónapja sincs nálam, szóval alig bírok kiszállni belőle, de amint lesznek újabb fejlemények, tapasztalatok, megírom őket...

- Japánban gyártott Hondán? vicces is lenne :)

Még kötelezőn sem voltam...

Fenntartási költség (10) Évjárat 2006
Előző autója? Peugeot 307 break Következő autója? Japánban gyártott Honda
Verdikt (8.8/10)

Honda Accord 2002 (2002 - 2005)