Accord fan lettem
2. 2009 június: Már 51000 km van benne, szervizben is voltam kétszer. Ahhoz képest, hogy még fékbetét csere sem volt, elég húzós a szerviz (70e/20.000km). Komolyabb baj továbbra sincs vele, jól megy, bár az objektív felelősség óta sajnos jópár csekket kellett befizetnem.
Elégedett vagyok a fogyasztással is, bár 5000-es fordulatnál szerencsére nem arra figyelek, hanem az élvezetes motorhangra és a vezetés élményére.
1. 2008. márciusi beírásom:
2007 novemberben vettem át. Mivel a munkámhoz sokat használom, ezért 4 hónap alatt belehajtottam 12 ezer kilométert.
Nagyon megfogott, imádom vezetni legyen az autópálya, vagy város, vagy országút. Az úttartása kiváló, a futómű sportos, de nem ültetett és a kasztni is kicsit enged. A nyári 17 colos 225-ös gumikkal kicsit pattogósabb és kicsitt többet is fogyaszt vele, mint a 205-ös téli gumikkal. A xenon lámpát imádom, ilyen jól nem láttam még este egyik autóm lámpájával sem. Az automata magasság állítás jól végzi a dolgát. Az esőérzékelős ablaktörlő jól követi az eső intenzitását. Kényelmes és jól működő extra.
Motor igaz, hogy "csak" 2 literes benzines, de nagyon jól húz, igaz 3ezer felett kezd el igazán dolgozni, 5ezer felett meg muzsikál. Belülről úgy érzem, mintha nem is gyorsulna, viszont a sebességmérőre pillantva már meglepődök néha. A jól hangszigetelt nagyobb kasztniban nem érzem úgy a gyorsulást.
Belső tér: Minden a kezemre áll, nincs felelsleges nyújtózkodás, a kormányról nagyon sok minden vezérelhető (tempomat, audió, fedélzeti számítógép). Az ülések nagyon kényelmesek, viszont jó helyen van a deréktámasz és az ülőfelület is jó hosszú.
Mögöttem kénylemesen elférek hátul, 4 felnőtt hosszú távon sem fárad el az utazástól. Az anyósülés ajtajában 1700-1800-as fordulatnál cicereg valami, de nem vészes, illetve a gyári kihangosító valami miatt nem szereti a Nokiámat és lekapcsolódik róla 1 perc után.
A Premium Audio nagyon jól szól, igaz kellett vagy egy fél délelőtt, mire behangoltam az egészet. Erre nem kell sajnálni az időt, mert megéri. A 8 hangszóró igazi koncerteremmé, vagy diszkóvá varázsolja az utasteret. Kár hogy MP3-at nem kezel.
A csomagtartó elég nagy, egy családnak elég, ha nem kell járókát, kiságyat, fürdőkádat vinni a kisgyerekeknek. Nagyon jó ötlet a csomagtartó nyitása a kulcsról, így ha koszos, nem leszek piszkos a nyitásakor.
- A gyári Bluetooth kihangosító lekapcsol beszélgetés közben.
- Elromlott a külső csomagtartó nyitó gomb.
Honda Csernák Kecskemét
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2007 |