Autók » Honda » Accord (1998-2002)

Accord 2.0 ES aut.

A szépséges ribanc

Hondás létemre akkortájt épp valamiféle beteges kísértésnek engedve egy Focust nyúztam, mikor is már nagyon vissza akartam térni a hondás gyökerekhez, megtaláltam őt.
4 és fél éves volt, elhoztam, Focust otthagytam. Hurrá, megint Hondában ültem. Amúgy is egy kategóriával feljebb akartam lépni, automatát is akartam, ez tűnt életem legjobb választásának.
2000 köbcenti, 147 paci, ennek így jónak kell lennie.
Azt már a vételnél tudtam, hogy a kocsi törve volt sajnos. Bár szépen megcsinálták, de azért korántsem olyan szépen, mint ahogy azt meg lehetett volna csinálni. Mindegy, beleszerettem nekem ez kellett.
Iszonyú kényelmes ülések fantasztikus oldaltartással, bolondbiztos futómű, gyönyörű motorhang, VTEC váltás 4500-nál - egyszerűen tökéletes.
Bár az automataváltó miatt a menetteljesítmények visszafogottabbak, ugyanezt a fogyasztásról nem lehet elmondani. Finom de rövidtávú használat mellet is bekajálta itt városban a 13-at, viszont télen a nagy hidegben szó nélkül benyelte a 15-öt ( ribanc N°1)
Országúton elment 7-8 körül.
Tulajdonképpen ez játszik közre nagymértékben, hogy kicsit több mint 1 éves használat után el kellett, hogy adjam.
Az alkatrész árak nem magasak. Bár a lambdaszondám tönkrement, ami 50000 forintomba került, és csakis kizárólag a gyárit fogadta el (ribanc N°2). A szokásos cseredarabok (szűrők, szíjak, fékek) nagyon normális áron vannak hozzá.
És, hogy miért ez írásom címe: mert az autó olyan mint egy luxus callgirl, szeretnivaló gyönyörűség akivel bárhol - bármikor szívesen megjelensz, mindig benne akarsz lenni csak győzd etetni-itatni, mert abból sosem elég neki.

- lambdaszonda - 50000 ft - kerékcsapágy - 25000 ft

Fenntartási költség (6) Évjárat 2000
Megbízhatóság (8) Vezetett km 20000
Előző autója? Focus Következő autója? Honda Civic Ctdi
Verdikt (6.8/10)

Honda Accord 1998 (1998 - 2002)