Sportos családi hajó
Aki francia autóval kezdi az életét, az tudja milyen érzés átülni egy japánba. Ez egy egészen más világ. A Honda nem a csilli-villiről, a sznobizmusról, hanem a praktikumról és a vezetés öröméről szól. Aki nem csak egyszerűen el szeretne jutni A-ból B-be, hanem mosolyogva, hébe-hóba vérszemet kapva szereti ezt megtenni, tudja miről beszélek :) Az első ferdeszemű gépem egy Civic volt. Szívtam vele nem keveset, mégis a szívembe zártam. Ugyanakkor jobban érzem magam a nagy tehenekben, ezért döntöttem a váltás, és ezen belül az Accord mellett.
A kocsit a zalaegerszegi Hondánál vettem. Kicsit elhanyagoltnak tűnt, talán régóta várta új gazdáját. Sokat nem vaciláltam, kifizettem, vittem. A vásárlás után az alábbi hibákat kellett orvosolnom:
- kipufogó teljes csere (32e)
- fékbetétek cseréje, olaj, olajszűrő, légszűrő csere
- hátsó féktárcsák szabályozása
Jól nézzétek végig a listát, mert ez volt a 2 éves üzem összes szervízigénye. Eután már csak az olaj, olajszűrő, légszűrő ment bele 10 ezer kilóméterenként. Az autó olyan szinten megbízható (angolsága ellenére), hogy jópár új autó elszégyellhetné magát mellette. A mai napig nincs egy zörrenés az utastérben!
Nagy autótól az ember sok helyet, kényelmet, és biztonságot vár. Ebből az első és az utolsó garantált, a csomagtartóban akár 2 hulla is kényelmesen elfér. A kényelem nem ötcsillagos, de elfogadható. Az ülések vesetartója kicsi, ezért nem olyan jó az oldaltartásuk, hosszú úton be kell iktatni 1-2 kávészünetet.
Az 1250 kilós kasztnihoz a 131 lovas motor éppen elég. Nem tépi fel az aszfaltot, de kellemesen szolgálja a dolgozó népet. A spórolósoknak nem lesz nagy kedvencük a 8.5-9 literes fogyasztás miatt, pedig hosszú távon a zéró szervízigény mellett megtérül.
Beltere Hondásan puritán, némi plüs, faberakás, és persze minden kapcsoló, tekerő tökéletesen kéz alatt. Óra van, de nem kirívó :D Ez ne riasszon el senkit. A kárpitok nagyon jó minőségűek, a lefutott táv ellenére kopás alig látható. Aki nem ért az autóhoz álmába se gondolná, hogy serdülőkorban van a drága.
Sok beszédnek sok az alja. Szép, jó, és hihetetlenül megbízható családi mindenes. Az új autóm is Accord, és gyanítom a mégújabb is az lesz.
- -
Gyuszi, Nagypáli (soha rosszabbat)
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1995 |
Előző autója? | Civic 1.5 | Következő autója? | Accord |