Autók » Honda » Accord (1993-1998)

Accord 2.0 LSi

Igazi HONDA

Nagyon szerettem az autót, volt előtte pár Civicem, úgyhogy azokhoz hasonlóan ebben sem csalódtam. Nagyon megbízható, precíz, a kormány rendkívül jó visszajelzésű, minden apró kavicsot az úton érezni lehet a kormányon.
Szubjektív, de nekem nagyon tetszik a külseje, szerintem az egyik legszebb sportos szedán abból az időből; volt egy BMW E36 kupém is, nehezen tudom eldönteni melyik szebb...Az E36 talán, de nekem egyébként is ez a kettő a legszebb a 90-es évekből.
A Winkler Robi mai(2011.04.11.)totalcaros cikke szerint a testvérmodellje, a 600-as Rover 20-szor markánsabb...szerintem egyáltalán nem, a Rover egyszerűen jellegtelen. Ennek az Accordnak nagyon sportos, markáns eleje van, hátulja dettó, az egész autó gyönyörű négyajtós kupé-vonalvezetésű. A frissítés ('96-ban asszem) az elejét érintette leginkább, az már tényleg olyan jellegtelen, mint a Rover. Egyszerű a kezelhetősége, sportos a futóműve, fiatalos. A motorja tipikusan hondás, magas fordulaton(4000-től) húz igazán, 3000-től indul meg.
Negatívum: alacsony biztonságérzetet ad az autó (kevés az anyag a kasztniban, vékonyak a lemezek; a futómű egyébként biztonságos); a motor alsó fordulatszám-tartományban nyomatékszegény; a középkonzol jellegtelen, fedve valami nagyon gagyi fautánzatú műanyaggal, amit le is szaggattam miután megvettem az autót. Szóval nagyrészt tipikus Honda-negatívumok, könnyű együttélni velük.
Sajnáltam eladni...

- Baloldali első elektromos ablakemelő - Gyújtótrafó

Fenntartási költség (8) Évjárat 1993
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 220000
Előző autója? Civic Következő autója? E46, vagy Honda Accord 2003-tól, vagy A4 2001-től
Verdikt (8.6/10)

Honda Accord 1993