HONDA! Vigyázzon, nagyon jó!
2003-ban vettem meg a gyönyörűséget. Egy 98-as Civic aerodeckből ültem át bele. Egy minden nap útba eső kereskedésben állt, és addig várt míg be nem mentem érte. Nem bántam meg, nagyon beleválasztottam. Ezt már a vásárlás előtt egy Honda szervízben is megerősíttettem.
Már a Civic is nagyon bejött, de az Accord még kényelmesebb, jobban extrázott. Csak suhan az úton mint egy nagy hajó. A plüss ülések szinte elnyűhetetlenek, a kezelőszervek japánosan egyszerűek, ergonómikusak. A csomagtartó hatalmas, persze az aerodeckbe jobban lehetett pakolni. A futómű nagyszerű. Elég lágy a rugózása, de kanyarokban nem imbolyog, nagy kanyarsebességek érhetők el vele. A motor Hondásan magas fordulaton kezd élni és leszabályozásig egyenletesen húz. Hibát a 3 év alatt még nem produkált, kopó alkatrészek cseréjében és olajcserében ki is merül a szervízbe járási kényszer. Télen néha fekvőrendőrön való áthaladáskor kicsit megszólal a futómű(halk nyiszorgás), de ez nyáron nem jelentkezik. A műszerfalat minőségi műanyagok jellemzik, talán a váltókar mögötti rész a kivétel, ahol néha nyöszörög. Rozsdának még nyomát sem találni az autón. Szóval nagyon eltalált szerkezet és még 8 évesen is hibamentesen egyben van. Az ára (az egykori új árhoz képest is) elég nyomott, jó választás mindenkinek. Aki egyszer beleül, nem akar majd más típust vezetni.
- Féltengely porvédő csere 122000-nél+klíma töltés. Bal hátsó féknyereg csere 127000-nél (kézifék mechanika megadta magát).
Régi ismerős szerelő. Szolnok, Nagysándor József u.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1998 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 32000 |
Előző autója? | Civic Aerodeck 1,4 ILS | Következő autója? | KIA Cee´d 1.6 CRDI |
Verdikt | (8.3/10) |