Tanulhatna tőle sok mai kocsi
Elsö autóm egy 82-es Accord volt. Az egy külön világ, csörgött-zörgött már, mégis volt, hogy puszta megjelenésével megúsztam a parkolódijat. Imádtam, gondoltam, ez még jobb lesz.
Autókereskedésből vettem elég lestrapáltan. Az előző tulajdonos vsz csak munkaeszközként használta, de ahhoz se gondozta eleget. Fékbetétek fémig visszakopva stb. Vizsgáztatás után fékgenerál, 4 új féktárcsa, új betétek, az anyagár 60 ezer HUF. A katsznin is meglátszott az igénytelenség, sajnos a két küszöb és a hátsó ívek (szal a tipikus helyek) korrodáltak (kapni hozzá javítóelemeket).
A hátsó fékmunkahengerek kézifékspirálja mindkét oldalt át van szakadva, ezért nem fog a kézifékem a mai napig. (Egy munkahenger bontva (!) 47 ezer, ha egyáltalán találsz.) Ez nem típushiba hanem az imént említett nemtörődömség eredménye.
Amit nem az elődöm hanyagságának tudok be, azok a következő hibák:
AC indító relé kontakthiba. Nem mindig indította el a benzinpumpát gyújtáskor. Mások is találkoztak már ezzel. Ki kellett operálni a műszerfal alól és újraforrasztani. Azóta semmi gond vele.
Vízpumpa-tömítés elengedett, csöpögtette a hütővizet az ékszíjra, ezért gyakran visított. Majd teljesen megadta magát és elfolyt szinte az összes hütővizem.
A futóműve elég összetett, sok benne a kopó alkatrész, de cserébe sportos úttartást és mellette rugózási komfortot biztosít.
Imádom a járgányt, 21 évesen is erős, Ő még jól összerakott japán darab, 8-9 liter vegyesben, tágas, jól felszerelt (szinte csak az ABS hiányzik nekem, esőben többször blokkolt). A belső anyagok hihetetlen igényesek, plüss, króm, bársony stb. egy mai prémiumkocsi szintje. Ezekbe az autókba a külső fényezéshez igazodó belső színeket választottak, az enyém szerencsére kultúrált szürke (pl. kék kocsiba kék müszerfal, kék kárpitok...)
Alkatrész majdnem minden van utángyártva vagy bontva, egyedül a hátsó fékmunkahengerek hiányoznak eddig.
Szereti a törődést, meghálálja, de nem igényli. Sosem hagyott ott sehol, egyszer kellett visszafordulnom az említett vizpumpa-tömítés miatt.
Nem egy ember vett már Hondát körülöttem, részben talán az én autóm pozitív megítélése miatt.
A neten megtaláltam a típus töréstesztjét. Elég kiábrándító, az ember nagy autóban ált. biztonságban érzi magát. De vsz a kortársainál nem törékenyebb.
Az alkatrész ugyan elég drága hozzá, de bárkinek szívesen ajánlom a típust, főleg, ha több szerencséje van, mint nekem, és kifog egy jobban megbecsült példányt.
- AC-relé kontakthiba, vízpumpa-tömítés, kuplung-bowden plusz a trehányságból következő kopások
Gödöllő, helyi "mindenes". Soha többé. Rájöttem, hogy vagy nem ért hozzá, vagy csak engem néz hülyének. Azért pár dolgot jól megcsinált.
Ismerős. Korrekt embernek ismertem meg és érti is a dolgát.
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 1987 |
Előző autója? | Accord | Következő autója? | mégjó, hogy Honda ;) |