A megbízható és fürge útitárs
Nagyon kényelmes és megbízható autó, a váltó áttétele és a motor ereje (98Hp) nem hazudtolja meg magát:) Nagyon eltalálták. Ja, és a szervokormány, hihetetlenül kényelmes, én 1 ujjal szoktam tekerni. Volt szerencsém néhány új autót tesztelni, egy sem volt ilyen jó. És ráadásul sebességfüggő!
Szinte bármilyen új, 1,6-os motorral szerelt autót legyorsul (néhány nagyobbat is). A fogyasztása sem rossz szerintem, ha azt vesszünk alapul hogy ez egy egyszerű szívómotor. 6-7 literrel beéri országúton (persze nem padlógázon), városban szerintem 8-9l. Az útfekvése is nagyon jó, nem lehet rá panasz.
Egyszerűen imádom. Ha 5 ajtós lenne + klíma, tuti hogy nem adnám el. Attól tartok, többet nem lesz ennyire megbízható autóm. Ezután valószínű csak japán autót veszek.
Hibák:
Miután megvettem, kiderült hogy szétrohadt a tankolónyílás és a tank közötti vastag benzincső. Viszonylag könnyen és olcsón sikerült kicserélni.(10.000Ft)
A kerékívek körül és a bal oldali küszöbnél volt egy kis rohadás, a motorháztetőn kavicsfelverődés miatt a lakk sok helyen lepattogott. Szinte az egész autó (csak a hátulja nem) újra lett festve.(festés+lakatosmunka 150.000Ft)
Vásárláskor az előző tulaj azt mondta a tempomat nem működik. Ennek ellenére működött csak bizonytalanul, kb. 1 perc volt a javítása, a kuplung pedálnál van egy nyomógomb érzékelő, ezt volt koszos, még újat sem kellett venni, csak megtisztítani.
Vásárlás után ez mind ki lett javítva, azóta tökéletesen működik.
- Bal féltengelyen a külső gumiharang szétrepedt, még a gyári volt rajta!!! Ha már egyszer szét kellett szedni, a belsőt is kicseréltem, kb. 6000Ft volt a kettő.
- Ennyi.
Én javítom, mert még nem sikerült megbízható szerelőt találnom.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1983 |
Előző autója? | Kadett | Következő autója? | Toyota Carina E |