Tütüke
Ő volt az első autóm, Tütüke névre hallgatott.
Úton-útfélen megállt és mindig sikerült beindítanom. Nekem, aki nő és szőke :-)) A legelképesztőbb helyeken a leghihetetlenebb dolgokat produkálta. Például elhagytam a nívópálcát, amit csak akkor vettem észre, amikor már nem láttam ki az ablakon, ami tiszta olaj lett. Olaj és új pálca beszerzése után parfümmel eltávolítottam az olajat az ablakról, majd mehettünk is tovább. Az egész 40 perc alatt megvolt.
Amikor meg egy kiadós eső után nem akart beindulni, hajszárítóval "szereltem" meg, fél órai munka.
12 évesen 135 000 Ft-ért vettem, fénykorát 13. évében élte, minden pöpec volt rajta. 110-115 km/h autópályán, így utólag már belátom, ÉLETVESZÉLYES.
Két év után, vettem egy másik autót, mivel pénzt nem nagyon kaptam volna érte, ha eladom, így a barátnőmnek és a férjének adtam.
Fél év múlva visszaadták, hogy ők vesznek egy nagyobb kocsit. Párszor még vezettem, de minden út alkalmával kb. 10 évet öregedtem. Könnyes szemmel kivittem az autópiacra, majd egy kis alkudozás után 40 000 Ft-ért sikerült eladnom. Két napra rá ellopták a pénztárcámat, benne az árával :-( Biztos, hogy Tütüke átkozott meg, amiért eladtam, mert megígértem neki, hogy sosem fogom, ha kell a kertben áll és virágokat ültetek bele.
Betegesen szerettem a kicsit, a mai napig álmodom vele és ha meglátok egyet, leengedem az ablakot, hogy halljam a kis varrógép hangját.
- Szinte minden. Az első nap hazafelé új akksit kapott egy kúton, majd otthon leszakadt az egyik ajtó. Ennek a jegyében telt a következő két év.
Kerületi polszki szaki. Lehúzós, több autó árát nála hagytam.
Jómagam, kertszervíz. Egy fél év után kezdtem belejönni, mi, hol, merre van rajta, így kisebb dolgokat meg tudtam csinálni. Megbízható, gyors és ingyen volt.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1991 |
Előző autója? | – | Következő autója? | Opel Corsa |