A Nagypolszki
Imádom ezt az autót.Márciusban lesz 1 éve,hogy megkaptam,friss jogsival.Addig(7 évig) f?tött garázsban állt letakarva.Édesapám használta el?ttem 25 évig,? is vette újonnan.120000 km-t ment vele,minden nagyobb hiba nélkülMikor hozzám került az autó.kellett bele vennem egy akkumulátort(a 7 év állás megölte,hiába volt töltögetve),egy f?fékhengert és 1 pár els? gumit(Pirelli P3000.egy kicsit virslik,de jók).A fogyasztása attól függ,hogy a jobb lábam milyen nehéz szokott lenni(általában elég súlyos).1 tank benzinnel eddig a legtöbb,amit mentem,400 km volt,de itt már féltem,hogy megáll.Amúgy kb. 260 km-enként tankolom.Bár aszfalton nem pörög úgy,mint a lada,és nem is megy annyit,mint amennyit a könyve ír,mégis a szívemhez n?tt.Eddig a legnagyobb végsebesség 140 km/h(kihúzott szivató,gázpedál a padlólemezben),de itt már halálfélelem,az utas ordítását elnyomja a motorzaj.A laprugók miatt egész stabil,bár a kormányholtjátékot néha után kell állítani.Nyáron vettem bele egy fejegységet,és két 50W-os mélyhangszórót,elég jól szólnak.A kényelem belül fejedelmi.5 ember-intim közelség nélkül-kényelmesen elfér benne.Mindenki a hátsó ülés kényelmét dicséri("Ezen aztán jót lehet b...ni!!!").
A f?tésével elégedett vagyok,a kristálytiszta h?t? miatt sosem forralja a vizet,nem melegszik.A most el?jött problémáját(olajos ékszíj,generátor megkotlott,centrifugálsz?r? ékszíjtárcsája elrepedt)tegnap orvosoltuk.Azóta van töltés is.Eddig(kb 2 hónapja) minden szombaton fel kellett tennem a tölt?re,hogy egész héten menjen.
Összességében jó kis verda,már eddig is sok élmény f?z?dik hozzá.Jöttünk már vele haza diszkóból helyzetjelz?vel+vészvillogóval,szakadó es?ben.Persze ablaktörl? sem volt.Mint kés?bb kiderült,ezt egy elkopott gyujtáskapcsolóbetét okozta.Most,hogy jön a tél,én is jobban felvidulhatok hétvégenként,a kanyarokat keresve:-)
Remélem még sokáig hajthatom!!
Üdv minden nagypolszki fannak!
Gerg?
- -volt egy generátorfelújítás:5000 Ft
- -volt egy feszszabályzó(ez nek kellett anyyira,de azért kicseréltem):2000 Ft
- -önindítójavítás(bendix,behuzótekercs,minden):10 000 Ft
- -f?fékhenger(olasz):2500 Ft
- -Werling-féle kerékjárati dobok:ezt apa tetette bele,a gyártónál,nemtom mennyi volt
- -komplett karosszéria felujítás,festés(MINDEN!!! ki lett rajta cserélve,tehát gyakorlatilag 1 uj auto):kb. 700 000 Ft
- -m?szaki el?tt volt 1 h?t?tisztítás(forralta a vizet):ezt haveri alapon oldottam meg
- -motorgenerál:Fiat dugók,uj f?tengely,minden:ezt fater csinálta
- -még sok kisebb hiba(gyujtáskapcsolóbetét,egyebek)
Bereczk Károly
Hozzá szoktam vinni a szekeret,ha valami nem jó.Korrekt ár,gyors munka.Nagypolszki-szaki volt régen.
Édesapám-hála Istennek-autószerel?.? végezte a motorgenerált,a kisebb hibákat is együtt oldjuk meg.Ismeri az autót,hiszen ? járt vele 25 évig,120 000 km-en át.
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 1980 |
Előző autója? | Simson,Aprilia... | Következő autója? | Peugeot Partner 1.9D/Opel Calibra 2.0 16V |
Verdikt | (7.2/10) |