Autók » Ford » Windstar (1999-2003)

Windstar SEL limited

Macsó amcsi batár! Pisilnek utána a Csajok!

A használt autó gyengéi ! Nem tudod ,hogy mit tett és mit nem tett vele az előző tulaj ! Viszont az új az itthon megfizethetetlen ! Egy példa a sok közül ! Pl. ültél már Galaxi-ban ? No hát abba 7 személy is befér csak bugyin és óvszerenkívül mást senki ne vigyen magával mert két dipi tatyón kívül más nem fér be és az is csak a leghátsó üléssor mögé és nem biztos, hogy a hátsó ajtót be tudod csukni ! És még sok olyan dolog van amit csak egy klub találkozón lehet megbeszélni mert ehhez ez a hely kevés ! Minden autóval annyi a gond amennyire a gazdája elhanyagolja ! Semmivel sincs több bajom vele mint egy európaival ! Olaj, fagyálló és benzin azokba is kell, igaz ez útóbbiból ebbe kicsit több ...

- Helló Üdv a Windstar-osoknak !
- 2007 márciusában vettem egy hozzá nem értőtől és még jó időben a széthullás határán állt a gép ! Hengerfejes autót komplett motor és váltó cserével orvosolta, de annyi esze nem volt a nagy okosnak, hogy hasonló évjáratból származóval tette volna, hanem egy jóval korábbi évjáratú gépből kivett motorral és váltóval látta el a szerencsétlen autót ! Ez abban is meglátszott, hogy az autó váltója nem volt képes normálisan működni, mivel a két legfontosabb érzékelő nem illeszkedett a computerhez ! Mert az eredetiek hall generátorosak míg a korábbi verzióban reed relés jeladókat alkalmaztak, amiknek a jelalakja nem egyforma ! És ezért a kettest és a hármast összekapcsolta egy pillanatra de ennek következtében az autón akkorát rántott, hogy a motor majd´ kiesett az útra ! De szerencsére az eladó ideadta az eredeti váltót és egy kedves barátom aki nagyon sok automata váltót javít és nagyon régóta, átvizsgálta a régi azaz eredeti váltót és beraktuk az autóba! Azóta az autó hibátlanul műxik ! És imádom ! Az hogy mennyit fogyaszt az a váltó és motor beállításától nagymértékben függ! Azt tisztelt márkatársam szerényen megjegyzem hogy az Aerostar volt a windstar elődje és abban volt utoljára 3 sebességes automata váltó 95-től a windi megjelenésétől már 4 sebességes AXOD - AXOD-E ill S váltóval jelentek meg és ezek között csak annyi volt a különbség, hogy az első azaz E az félszinkron volt míg az S az teljesen szinkronizált váltó volt, van ! De mindkettő 4 fokozatú + hátramenet ! Nos a gép hibátlan, egy-két extrát már én tettem rá ! Pl. spoiler a hátsó ajtón ! Dögös, a sport változaton található csak ! Valamint mindkét oldalon kicseréltem a hátsólámpákat mert csak az egyik oldalon volt tolató fény ! Valamint 4 db lengéscsillapítót cseréltem benne de ezeket csak is az USA-ából mert az ittoni árak még drágábbak !!! De őrülten nagyot tévedtem ! Van egy barátom akivel együtt hozzuk be a megrendelt alkatrészeket ! Mert kiderült egy-két csúnya dolog az itthoni amerikai alkatrész kereskedésekről ! Pl. csak egyet említsek és ez a lényeg a vásárlásnál a varázs szó ! Kérdés milyen autóhoz kell az alkatrész, válasz: Ford windstar ! Az milyen autó - Amerikai ! No és innentől 10 x annyiba kerül hozzá minden, mint európai társaikhoz ! Élő példa a 4 lengés csillapító, ha itt akartam megvenni akkor közel 400ezer lett volna, míg USA-ból 70ezerből itthon volt az eredeti Ford MOTOCRAFT ! Fogyasztás !?!? Hát csak elhunyt nagyapámat idézzem 180 lovat zabbal etetni is sok, nemhogy benzinnel ! De a kényelem és a biztonság magasan megéri !
- És ezennel üdvözlök mindenkit a klubban ! www.FordOk.hu valamint a www.fordwindstar.hu -n
- Üdvözlettel Sárkány Attila - Windstar2000 Atuska

Sulyok Laci - Szerelő !
Belényesi Gabi - USA alkatrészek !

Ha regisztrálsz a fenti weboldalak bármelyikén, akkor megkapod az elérhetőségüket !!!

Fenntartási költség (5) Évjárat 2000
Megbízhatóság (7) Vezetett km 12000