Autók » Ford » Transit, Tourneo (2000-2005)

Transit, Tourneo Duratorq Di 86LE 9 személyes

Igénytelen teherhordozó

Németországban 2 és fél évesen vettem magánszemélytöl. Nem volt különösebben megkímélve, de technikailag rendben találtam. Nem volt nyúzva, talán esztétikailag kicsit elhanyagolva. Minden hónapban Magyarországra járok vele, 7-8 fövel. Nem egy eröbajnok, de terhelve 130-140-nel 8,5 - 9l/100 km fogyasztással beéri ( német vagy osztrák gázolajjal!!!), A magyarból fél literrel többet eszik. 120-ig hajtva 8-8,5 liter a fogyasztás. Oda kell figyelni, sok múlik az ember lábán!!! Ahhoz képest, hogy mennyi utas meg cucc van benne állandóan, teljesen elégedett vagyok vele. Szervíz szigorúan 15e km-enként. Néhol az alján kezdödö rozsdafoltok, a német szervízben azt mondták megvizsgálják, ha indokolt, javítják, de nem vettem észre a kezük nyomát, Majd Mo.-on megkérek valami normális szakembert, tüntessük el róla a kezdödö rozsdákat. Nagyon jó a tetöbe szerelt hütö/fütö legkeringetö rendszer, egész jól pótolja a klíma berendezést. Semmi rosszat nem tudnék rá mondani, nekem egyértelmüen beváltotta a hozzá füzött reményeket(eddig). Figyelek rá, jól karban van tartva. Lehetne esetleg fürgébb, de valószínüleg többet is kajálna, vagy a vételára lenne sokkal magasabba modernebb technika miatt. Ezt a motort nehéz lenne szétnyúzni, nem hagyja magát. Igy jó, ahogy van. Szerintem.
Ajánlom mindenkinek.
Ja, még valami. Magyarországon eszembe nem jutna az otthoni választékból ezt venni!

- Semmi az égvilágon. Fékbetét csere elöl 95e km-nél.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2005
Megbízhatóság (10) Vezetett km 42000