elkáposztásítottalanítottátok
A Customot 4évesen, használtan vettem jó állapotban, 15hónapja használom, eddig kb 10000km-ert mentem vele. Tudni kell, hogy az előző tulaj autógumi értékesítéssel, én pedig hangosítással, reto bulikkal foglalkozom, ezért mindketten „csak” nagy térfogatú de nem komoly súlyú dolgokat vittünk vele. Szerintem a kocsi még 6-700kg-nál többet nem látott, nálam biztos nem. Ennél fogva a rakott-üres fogyasztásról nem tudok nagy eltérésről beszámolni, 120-al tolom neki 7.7 és 8.5között eszik. (saját műszerfalon mutatott értékre hagyatkozva)
A leállásos botlása valóban zavaró, ennek nem tudom mi az oka, egyébként, ha van annyi lendület, hogy a motor kuplung ráengedéssel is újra beindulna, az csak úgy működik, ha előtte gyújtás le majd fel, és ráengedni (vagy úja önindítózni) Viszont nagyon tetszik benne, hogy parkolóba be-kiálláskor a gázt automatán ráteszi egy pedállal is ki-be lehet állni rakottan is.
A rádió problémáról nem tudok, nálam stabilan kapcsolódik a bluetooth, de a beépített mikrofonja nem nagy durranás a hang minőségre panaszkodtak a felhívottak. Hiányolom, hogy a gyári fejegységen nincs némítás gomb, így ha beszélni akarsz, vagy letekered a hangod, vagy kikapcsolod aztán újra be.
Megjegyezném azt a vélhetően tervezési hibáját, hogy a kormányt bármelyik irányban teljesen alászedve az első kerekek épp hogy beleérnek az első váznyúlványba alul. Csak annyira hogy a rücsi festéket épp csiszolják. (a futómű jól van beállítva, gyári gumik vannak raja). Tehát javaslom az egy nüansznyival keskenyebb gumik használatát, talán ez a fogyasztásban is meg fog jelenni. Egyébként nincs benne gyárilag sárvédő dob betét utólag tettem bele kb 9000ft volt a 4db, nem veszélyes.
A fékbetétekben kopásjelző szenzorok vannak, de mivel a hátsók is tárcsafékek, így azokba is tettek. Viszont a computere nem okos annyira, hogy kimutassa fékpofa kopáskor melyik keréknél kopott, a négy közül bármelyik lehet.
Összességében jó kisárú-szállító, ajánlom, erős, és megy mint a golyó.
- talán a fék-kopás szenzor (elmagyarázva a leírásban)
Minden autómat magam szervizelem, ezt is
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2014 |
Kényelem | (8) | Használati időtartam | év |