A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Ford » Transit (2014)

Transit L3H3 RWD 2.0 TDCI 170LE 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Sokat ígérnek, de a fele sem igaz,kerüld el ha nem akarsz agybajt kapni.

Szöveges ítélet

Hosszú,magas,hátsó kerekes 170LE motorral 3.15-ös leghosszabb difivel

Hol is kezdjem?
Menekülj, ne vásárold meg!
Ügyfélszolgálat nincs.Ha felhívod a Ford Magyarországot,hogy panaszkodj,akkor elküldenek a márkakereskedőhöz, aki valójában csak egy alvállalkozó.Nem érdekük,hogy megtartsanak.Szólsz-előre még időpont egyeztetéskor-,hogy valami nem működik, vagy hibás, megnézik de nem javítják ki a hibát, mert nincs idő rá. Majd hozd vissza máskor- ez jár a milliókért cserébe.

A Ford úgy gondolta, hogy az euró 6-os besorolás elérése érdekében feláldozza az ügyfelet.Elhúzza a mézes madzagot előtted, hogy a motor milyen jól fogyaszt és elegendő 60,000-nél bevinni szervizre, majd amikor a kulcsot a kezedbe nyomja akkor közli,hogy 40,000 lett a szervizperiódus(azt nem közli miért,de sejtheted..). Na nem mintha bárki is várna addig, de ugye itt a probléma az, hogy így máris kihúz 120,000 forintot a zsebedből, mert a garancia ideje alatt így egyel többször kell bevinned.

Ha már a szerviznél tartunk, tudj róla, hogy 120,000-ért csak szűrőket és olajat cserélnek-semmi máshoz nem nyúlnak..A motorba 11,5 liter olaj megy, de csak 11 litert akarnak beletenni, vagy ha az neked nem jó akkor rá kell fizetned. Azt mondják majd, hogy ebben benne van az európai Assistance szolgáltatás egy évre, de ez sem igaz mert adott országokban csak korlátozottan működik a szolgáltatás.Mire is gondolok: kijön az autómentő a szoftveres hibára és közli,hogy nincs diagnosztikai eszközük- viszont bevisz téged a műhelybe ahol két héten belül megnézik neked,hogy mi a baj(nálam a transit órájában még nem volt 3500km mikor ez megtörtént).
Már elnézést!Egy új autónál soron kívül aznap illene megnézni. Elvégre azért vásároltam új autót,hogy ne robbanjon le,de ha már lerobban, akkor rögtön van segítség..hát segítség az nincs,maximum ha szerzel magadnak.
Amikor szóvá teszed akkor csend van, bocsánatot senki sem kér tőled arra ne is számíts.

Vissza az autóhoz.Szóval a motor na az minden csak nem gazdaságos.Pontosan 9.5 litert fogyaszt 110km/óránál-sebesség tartó használata mellett- mint ahogyan az összes többi elődje.Ennek oka pedig az, hogy amit megspórol a motor, azt a részecskeszűrő tisztításakor elégeti- így ugyan ott vagy ahol a part szakad. Tehát ha azért vennéd meg,hogy spórolj az üzemanyaggal, akkor tudd, hogy nem fogsz. Már csak azért sem,mert még ott van az Adblue adalék is ami kb 1ft/km extra költség.

Mi is az amit nem mond el neked a Ford! Nem mondja el, hogy az utolsó 16 liter üzemanyagot nem tudod felhasználni a tankból,mert ha úgy teszel akkor a részecskeszűrő tisztítása leáll.Ahogy arról sem tájékoztat,hogy 2000 perc/fordulat alatt a kipufogó úgy visszahűl,hogy a legtöbb esetben nem indul el a részecskeszűrő tisztítása.Erről természetesen nem tájékoztat a fedélzeti komputer sem, majd akkor jössz rá amikor kiírja,hogy drive to clean. Ekkor abba kell hagynod a munkát,és el kell menned egy fél órát kocsikázni-legalább 2000 feletti fordulaton kell tartanod és haladnod kell vagy nem indul el a tisztítás.Ilyenkor kb 6 liter üzemanyagod bánja a dolgot,de sebaj majd az élet kárpótol érte..Az ügyfélnek meg megmondod,hogy bocs de el kellet mennem kitisztítani a szűrőt!

A jármű valóban csendes, de ennyi.Futómű,váltó,híd nem vagy alig változott.A raktér befogadóképessége nagyobb lett, viszont az önsúly jelentősen nőtt,tehát ha 800kg-nál több súlyt szállítasz akkor felejtsd el.

Ha mégis lennél olyan bolond,hogy megveszed, a trend modellt vedd, de ne rendelj bele semmi extrát.Pláne álló fűtést ne,mert a Ford az Eber vizes fűtését teszi bele,ami 30 percig üzemel majd kikapcsol.Amit ők állófűtésnek neveznek az valójában csak arra jó,hogy felmelegítse a motort és az utasteret hidegindítás előtt, illetve járó motornál kiegészítő fűtésként üzemel.Ha pihenő idő alatt akarsz több órán át fűteni..na az nem fog megtörténni az biztos,mert ez arra alkalmatlan a 30 perces üzemidejével.

Sorolhatnám még,de nincs kedvem, utálom már az egész járművet és a márkát is úgy, ahogy van. Sem én,sem a családom soha az életben nem fog Ford járművet vásárolni.
Remélem lesznek majd emberek akik elolvassák és utána járnak a dolgoknak mielőtt bizalmat szavaznának ennek a hálátlan, undorító bandának.
Szándékosan fogalmaztam nyersen és lényegre törően,és még így is túl kedves voltam.Ha volna digitális köpés akkor ide is köpnék egyet szégyenérzet nélkül.

Hibalista

- Anyósülés biztonsági öv nyekereg - Hátsó ajtó felül nem zár - Oldalajtó három lábú érintkező belemar az ellendarabba - Hátsó ajtó gumiszigetelés leszedi a festéket - Kormány gyárilag enyhén ferdén áll - Szoftver hiba - az adblue és részecskeszűrő hibás működése - Negyed üzemanyag állás alatt leáll a kipufogó tisztítás -utána eldugul a rendszer, majd fél órát vezetni kell az autót hogy tisztuljon(ilyenkor 6 liter extra üzemanyagot bezabál a tisztításhoz).

Ide hordtam szervizbe

Ford márkakereskedés Miskolc

Értékelése: 6

Képek az autómról

Fenntartási költség (1) Évjárat 2019
Kényelem (7) Használati időtartam 1 év
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 18
Megbízhatóság (5) Vezetett km 60000
Szerviztapasztalat (5) Átlagfogyasztás 9 l
Előző autója? Ford Transit Következő autója?
Ennyire szerette (1) Megérte a pénzét? nem
Verdikt (3.2/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Ford Transit 2014 (2015)

További ítéletek (4 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)