Fércmunka vagy prototípus???
Egy nagy méretű áruszállítót akartam vásárolni mindenképen.Az ára miatt választottam a Transit Jumbot a lehető legnagyobb méretű Transitot ami csak létezik.Hát megtanultam,hogy minden annyit ér amibe kerül.Ez az autó megy,jól pakolható,de nem nevezhető kiforrott átgondolt fejlesztésnek.Újkorátol kopog az első futómű,amire azt mondta a szerviz,hogy ez normális.Belül igénytelen anyagok,durva rossz tapintású gagyi műanyagokból összerakva.Nem csábit az autó vezetésre.A váltója akadozva vált,rossz érzés még sebességbe tenni is.Nyers,rossz hangzású a motor.
Sok apró bosszantó hiba,melyet lent részleteztem.Kb.500ezret kellett ráköltenem újkorában (új laprugók,új gumik stb.) hogy legyen stabilitása az autónak.Az autópályán rongyosra szakadt a gumija és kishíján a kollégám ott halt meg az úton benne.Garancia "nem volt" gumira.Erősebb gumikra kellett cserélnem.Vittem a Toyota Hiace-t eladni 7 éves korában és feltünő volt,hogy az az autó különb volt még igy használtan is mint a Transit 2 évesen,mely komoly lelekottság érzést kelt az emberben.Összességében 1-1.5millióval kaptam olcsóbban mint egy VW-t,vagy MB Sprintert.De azok a márkák befejezetten adják ki az autót a kezükből és nem az ügyfélnek kell azt az összeget rákölteni ami a gyár dolga lenne.
- Futómű kopog első perctől kezdve.Alapjárat ingadozik.Hidegben nehezen indul.Hátsó rugók gyengék.
- Fékbetétek 30ezer km-nél vasra koptak.Klima hiba 48.000nél.
- Felnik szétrepedtek .Hátsó ajtó kábelkötegei elnyíródtak.Gyári visszahívás kétszer.Riasztójavítás (gyári) kétszer
- 2008.06.10. Hűtőventilátor szétverni készül a hűtőt.Visco-kuplungcsere 66.000.-ft
FORD Petrányi Üllői út.Igyekeznek rendesek,de sz.ból csak sz.várat lehet építeni
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Hiace | Következő autója? | VW Crafter |