Autók » Ford » Transit (2006-2013)

Transit 2.4 TDCI 137LE

Feel the difference-Érezd a különbséget!

2005-ben vettem ezt a kocsit, előtte már volt három Transitom.
Egy 2.5 TD 100LE, mentünk vele 200000 km, zéró problémával.
Aztán következett egy 2.4 TD 115Le (170000 km), és egy 2.0 TD 100LE (85000km), szintén semmi probléma. Tapasztalatom az volt a kocsikkal hogy nagyon jól pakolhatók,igénytelenek, igazi munkára való járgányok. Aztán az új kocsival alapjaiban változott meg ez a véleményem.Jöjjenek csak a komolyabb hibák. 7500 km-nél tréler vitte el a cég telephelyéről, mert egész egyszerűen nem indult be. A hiba oka: a befecskendező rendszer elektromos hibája. Ezt egyébként még egyszer „eljátszotta”. Aztán jött a vákumszívatyú, aztán valami befecskendező csúcs, és nemrég (90000KM) leszakadtak a turbót összefogó csavarok alatti rögzítő fülek!!! Az eredmény: tönkrement turbó, 150e forint javítási számla, és óriási csalódás nekem. A turbó szakszervizben egyébként kapásból mondták hogy jóformán típushiba. Azóta észrevettem hogy a kocsi alatt olajfoltok vannak, ezért elvittem egy szervizbe ahol mondták hogy van egy jó és egy rossz hírük. A Jó hogy az olajteknő körül valahol van egy tömítés, ott enged, kicserélik kb. 2 óra alatt, néhány ezer forintból rendbe teszik. De így hogy fel volt emelve az autó, észrevették hogy máshol is csöpög az olaj, ki kel cserélni a főtengely szimeringet is!! Kb. másfél napos meló….Én nem tudom hogy mit csináltak a Fordéknál, de amennyire jó Transitokat csináltak régebben, annyira made in china ez az motoros modell.
Úgyhogy a bizalmam oda, nem gondolom hogy a következő autóm is Ford lenne.
Esetleg akkor, ha adnak mellé 4 vagy inkább 5 év teljes körű garanciát…..
És végezetül egy jó tanács az új Transitot vásárlóknak. Márkaszerviz árak között óriási különbségek vannak, csak egy példa: egy sima éves karbantartás ami tartalmazz:
olaj, olajszűrő, gázolajszűrő, levegőszűrő,+ 1 kis kamus rizsa, egyik szerviz 81e ft.a másik 47e ft. Érdemes ajánlatott kérni több helyről is, hiszen ekkora különbség is lehet.

- vákumszívatyú, turbó, "befecskendező rendszer elektromos hibája" - hátsó fékek, főtengelyszimering, kürt

Ford Hovány KFT.

Ford Moczás KFT.