Autók » Ford » Transit (1991-2000)

Transit FT120 2,5TD

Még jobb!!

Milyen? A legjobb! címmel írtam már a másik Transitról, ez azonban svájci kivitel, a hazai és kinti kivitel között óriási a különbség! 2 lufi, ABS, ASR, sper diffi, 2 tolóajtó, erősített fűtés stb. A motor: brutális! 100Le-s TD, fordulatszámmérős, 100-nál forog 2500-at, én 170-et már mentem vele, városban a dinamika meglepő, 13,4s alatt van 100-on! Ez rövid-alacsony autó, sokkal izgágább kanyarban, mint a hosszú. 2500-tól gyönyörűen fütyül a turbó, közel 4000-ig húz. Ég és föld a különbség! A legjobb: ez is 8 liter körül fogyaszt! CSAK AZ A FRÁNYA ROZSDA NE LENNE EGYIK AUTÓMON SE!
Megvan már fél éve, ez alatt futott 52300 km-t. Most 270000 van benne, cseréltünk rajta komplett kuplungot( amero-r-nél vegyétek, angol gyártmányú 24000Ft a szett!!), két hátsó lengéscsillapítót, első fékbetétet. Az emelkedőkön 2500-ra pörgeted, és csak megy fel akár 2 tonnával a hátán is. Most elkezdett folyni az olaj a turbóból, de nem a nyomóágba, hanem az öntvény alján, de úgy rendesen. Aki tud ebben segíteni, az kérem szóljon a népítelet rovatban! Köszi!

- Egyenlőre semmi.

Saját javítás

Fenntartási költség (10) Évjárat 1997
Előző autója? Transit Következő autója?
Verdikt (8.7/10)

Ford Transit 1991