Autók » Ford » Transit (1991-2000)

Transit 2.5 D

Böhömke, a kis fehér Transit

Szerelem első látásra. Magát a típust régről, még szerelő korszakomból ismertem, tudtam megbízható a típus. Tulajdonképp nem ilyet kerestem, hanem 4x4-eseket (más típusból).Azután egyszer e-mailt kellett küldjek orosházi kereskedő barátomnak (Carlender), csak nem a saját gépemről, így kicsit keresni kellett a címét a neten. Ha már arra jártam, hát megnéztem az éppen aktuális gjmű. kínálatukat. És ott láttam meg. Akkor 116.000 km-rel, 10 évesen, két éve pihent. Gyorsan elintéztük a papírmunkát, megjavíttatták a kormányművet, kapott vonóhorgot, vizsgát, még mielőtt hozzám került. Ekkor kicseréltük az összes szűrőt, szíjat (jellemző, hogy a vezérműszíj olyan laza volt, hogy tengelye körül egyszer körbe lehetett fordítani, és így jött gond nélkül Orosházáról!), olajat, és azóta csak tankolok bele.
Nem egy erőgép, üresen is úgy megy mint megpakolva, futóval, és sokáig él. Néha jól jönne pár + lóerő, de ha egyszer kiismeri az ember, sok gondja nem lesz vele. Jó döntés volt elhozni. Számomra könnyen kezelhető, és forgalomban jól jön mikor átnézek atöbbiek felett.:)

- Szűrők :)

Kara Sanyi, Magam

Fenntartási költség (10) Évjárat 1999
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (9.8/10)

Ford Transit 1991