A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Ford » S-Max (2015)

S-Max 2.0l TDCi PowerShift automata AWD 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Nyekergő űrhajó

Szöveges ítélet

Harmadik gyermek születésével kinőttük az előző autónkat (Grand C-Max) és szükségessé vált a csere. A C-Max-al szerzett jó tapasztalatok miatt maradtunk a márkánál, és az akkor megjelenő S-Max mellett döntöttünk. A C-Max-nál nagyon megszerettük a tolóajtót, és nagyon sajnáltuk, hogy az S-Max-nál ez nem elérhető. Ezzel együtt az elvárásunkat maradéktalanul teljesiti az autó, három gyerekülés probléma nélkül, biztonságosan rögzithető a második sorban.
Az autót 8 hónap alatt szállitotta a Ford, érződött, hogy gondok voltak a gyártás beinditásával. Először a féltengelybeszállitóra hivatkozva jelezték előre a késést, utána viszont a gyári vonóhorog leszállitásával volt gond, javasolták, hogy azt töröljük a rendelésből, és inkább majd az átadás előtt szerelnek rá egy nem gyári horgot. Összességében a 8 hónapos várákozás nagyon sok idő…
Az autót Titánium felszereltséggel rendeltem meg +AWD +autómata váltó, +állófűtés, +harmadik sori ülés, +tolatókamera, +pár apróbb tétel, igy lett a végösszeg 12.737.000 Ft.. Ez nem kevés pénz, viszont egy tágas és minden szempontból jól felszerelt autó volt a cél.

A motor kulturált, 180 lóerővel normálisan mozog az autó, nem egy gyorsulásbajnok, de valójában a hétköznapokban tökéletesen megfelel. A fogyasztása autópályán 7 liter(~150 kmh), városban 10. Ez nem volt meglepetés, a C-Max is pont ennyit evett.

A négykerékhajtás folyamatosan osztja a nyomatékot a 4 kerék között, amit lehet is követni a központi kijelzőn. Havon sajnos még nem próbáltam, de eddig semmiféle tapadásprobléma nem jelentkezett, bátran lehet vele gyorsitani nyálkás, poros útszakaszon is.

Az automata váltó elég jó szerkezet. Finoman vált, és érdekességképp a kormány mögötti fülekkel is vezérelhető. Előre és hátramenet között elég lassan vált, ha siettetjük és korán adunk gázt, akkor viszont rángat.


És akkor jöjjenek a problémák:

Beltér nyekergése. Nem tudok mást mondani rá, mint hogy szánalmas és borzalmas. Semmilyen autónál nem elfogadható, 10M fölött egyszerűen botrányos. Mit gondolt a Ford, hogy ezt a silány gyártási minőséget megengedi magának? Eddig 3x vittem szervizbe a problémával. Első körben telefújták szilikonnal a gumitömitéseket. Hát ennek semmi értelme nem volt, viszont legalább az ablakok lehúzása során szépen rákenődött az ablakokra is. Második körben állitottak az ajtókon es az ablaküvegek megvezetésén. Ennek már több értelme volt, halkabb lett az auto, de csak egy ideig. Harmadik körben már érezhetően lanyhult a szerviz lelkesedése, és visszatértek a fújkálásos kezeléshez, csak egy új szerrel. Ez nem keni össze az ablakokat, de legalább nyekergéscsökkentő hatása sincs. Megjegyezték, hogy a Ford egyelőre nem tervez visszahivást emiatt, pedig sorra viszik vissza az S-Maxokat és a Galaxz-kat ezzel a problémával. Viszont ők szivesen elvégzik a fújkálásos kezelést, garanciaidőn belül ingyen, utána viszont csak pénzért..

A központi érintőkijelző egy vicc. Elképesztően lassan működik, ráadásul érzéketlen is. Honnan sikerült ilyen silány elektronikát szerezni 2016-ban? Sokszor úgy tűnik, mintha mellényomott volna az ember egy funkciónak, de nem, csak pl 2 másodperc kell, míg a home képernyőről a zenelejátszás funkcióra vált..

Az üzemanyagtankban kellemesen és jól hallhatóan kotyog az üzemanyag a tank ¾-es állásánál…


Az autó ezeken felül megbizhatóan es hiba nélkül teljesit a hetköznapokban. Persze ez semmilyen téren nem kiemelkedő, hiszen egyelőre ez egy fél éves autó, és ugyanezt tudja a feleségem 13 éves Yarisa is.

Nagyon szomorú, hogy a Ford magasról tesz a minőségbiztositásra, és hiába van pár jól kifejlesztett a részlet, az összbenyomás az, hogy ez egy silány termék.
Nagycsaládosok, én nem ajánlom ezt az autót újként megvenni. Ennyi pénzért már van választék, az S-Max és a haszonszőrű Galaxy új autóként kerülendő. Amennyiben tartja a műszaki megbizhatóságot, akkor 3-4 évesen 2-3M-ért jó vétel lehet.

Update - 3 év, 60 000 km
Az autőnak 30 000 km vagy 2 év az olajcsereintervlluma, ami nagyon sok.. Az első olajcserére lefogyasztotta az olajat a minimum jelzésig.
A második 30 000-es periódusban már 2l olajat kellet rátölteni, és megint minimum olajszinttel ment cserére. Ez kb 1l - 10 000 km-es fogyasztás. Nem túl bíztató..
A kormány elkezdett hámlani, csakúgy mint az ajtópanel, ahol könyöklök, helyet adva egy ragacsos rétegnek, aminek az érintése gusztustalan..
A nyekergés továbbra is megvan. Valamennyire sikeresen tudom házilag kezelni a kédergumik wd40-el való befújásával, de közel sem 100%-os az eredmény. Arról, hogy a szervíz bármi segítéget nyójtson, már letettem. így ők biztos abban a meggyőződésben vannak, hpgy remek munkat végeztek. Hát nem..
Az aksi annyit veszített a kapacitásából, hogy a környezetvédelemnek annyi, a start-stop funkciót letiltotta. Az állófőtés se indult be emiatt. Legalább intelligensen kezeli a helyzetet.

Hibalista

- Nyekergés - Akksi - 3 év - Olajfogyasztás - 3l / 30 000 km - Kormanybőr extrém kopás - Ajtópanel kopás

Ide hordtam szervizbe

Ford Petrányi

Értékelése: 3

Képek az autómról

Fenntartási költség (5) Évjárat 2016
Kényelem (7) Használati időtartam 1 év
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (8) Vezetett km 60000
Szerviztapasztalat (1) Átlagfogyasztás 7 l
Előző autója? Grand C-Max Következő autója? Alhambra
Ennyire szerette (5) Megérte a pénzét? nem
Verdikt (4.8/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Ford S-Max 2015

További ítéletek (4 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)