Autók » Ford » Scorpio (1985-1998)

Scorpio 2000 cm3 DOHC 16v

Olyan csúf, hogy már emiatt szép

Szerintem a sikertelensége miatt ebben az árkategóriában egy igen jó utazóautó. Fillérekért lehet venni, és " ügyesen " hitelezhető is. Nagyon egyedi stílusa van, és mivel az enyém hátulján nem volt embléma, láttam a mögöttem jövők arcán, nem is tudják mi lehet ez? Igazi amcsi lámpák hátul, az eleje meg mint egy békafej. " Olyan csúnya, hogy már ezért szép! " A levegőmennyiségmérő típushiba, a mechanikáját a kopáson kívűl megölhetetlennek éreztem. Ezzel a motorral is úgy emelte az elejét gyorsításkor, hogy öröm volt letaposni. Mély hóban pedig érdekes volt az 5 méteres döggel kilinccsel előre közlekedni a városban. Manuális váltóval és a hibájával is kijött 10,5-11,5 - ből vegyesen. Az enyém hazai volt, még kurblis ablakemelővel, klíma nélkül... : ))) Ha valaki nagy, stílusos kocsit akar, egy szép állapotú még most is megállja a helyét. Elég eccccerű és stabil érzetet keltett, nem hinném, hogy alattomosan megviccelné az embert. Kopás pedig más kocsinál is van.

- Kardán felől már jöttek hangok, de azt nem javíttattam meg eladás előtt. A levegőmennyiségmérő viszont fullra meghalt, ismerős szerelőnél 40-60 ezer közöttre mondták a javítást. Voltak törésből származó gondjai, így fillérekért passzoltam tovább, javítás nélkül.

Ismerős maszek.

Fenntartási költség (7) Évjárat 1995
Előző autója? Niva Következő autója? Hyundai S-coupe
Verdikt (6.4/10)

Ford Scorpio 1985 (1995 - 1998)