Autók » Ford » Scorpio (1985-1998)

Scorpio 2.0 efi

Kicsit lomha, de nagyon megbízható darab

Nagyon szeretem sokszor megjártuk horvátországot,és persze bejártuk egész hazánkat,soha nem hagyott cserben.Persze ezért ápolom és megel?zöm a hibákat.Er? sajna nincs sok benne a "gáz miatt",de igy viszont nagyon gazdaságos 1500ft/100km.Imádom a nagyságát,hogy kényelmes.Mivel hobbim a veterán motorok,és szeretem a régi megbízhatóbb járm?veket,úgy döntöttem hogy ez már soha nem kerül eladásra.(Zárójelben a két scorpio között "frissítés" céljából vettem egy 7 éves dízel astrát.Hiba volt,csak néhány dolog:télen nem indult jó motorral,vezérm? szíj szakadt pár ezer km-rel a csere után (fél hengerfej gaj)55Eft,vízpumpa horvátban,de ezzel még hazajött 12Eft,aztán a hab,siklócsapágy szorulás 4.henger hajtókar leszakadt,no komment,motorcsere közel 100Eft azután gyors eladás.Vissza a megbízhatóhoz.)

- Magam javítom,nincs szervíztapasztalat.A jelenlegi el?tt,még két ilyen kocsim volt,az els?n 2 év alatt,egy ABS relét cseréltem (3 Eft),ez volt a legjobb,bánom is hogy eladtam,a másodikban volt kb 400Ekm,ez is nagyon megbízható,ma a fater használja,elromlottak:tet?ablak,ablakemel?+kapcsoló,fékcs?,gömbfejek,trapézkar szilentek (ezt mindegyikben cseréltem),hátsó sárvéd?ív,légmennyiség mér? (ez a gáztól ment ki) aszzem ennyi.Ezek közül egyik sem volt drágaság 10-30Eftközött valahogy.A harmadikat rendkívül jó állapotban vettem meg,csak a motorja volt gajra (szintén a gáztól) a hengerfej levétele után látszott,hogy nincs mit tökölni vele,vettem bele egy 89-es sierra mocit svájcból 30Eft -ért,amibe a fater félig beszált,mivel neki kellett egy generátor.Ebben is elromlott a légmennyiség mér? (8Eft),tehát ezt is olcsón megúsztam.Ja és a KM-óra mindháromban tönkrement(részben)6Eft.

Fenntartási költség (10) Évjárat 1986
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 197000
Előző autója? astra 1.7 td Következő autója? Nem tervezem,de nehéz lenne a döntés.
Verdikt (8.1/10)

Ford Scorpio 1985 (1995 - 1998)