Terebélyes Black Beauty (TBB)
Mindig ilyen magas autóra vágytam, ami azért mégsem mikrobusz.
3 hét alatt a kedvencemmé vált és alig várom, hogy beleülhessek és menjünk.
4 évet kell kibirnia nálam, kb 240e km-t. Soha nem volt Ford-om, de remélem, hogy nagyobb gond nélkül abszolválja.
Mikor választottam, akkor megnéztem a hosszát, láttam, hogy pár centivel rövidebb, mint a Superb, gondoltam király, befér a garázsba...
Aztán mikor először beálltam, akkor konstatáltam, hogy ki kell állnom, mert nem tudok kijönni mellette. (nem vagyok kisdarab ember). Mindegy aztán megtanultam, hogy jobb oldali tükör becsuk és szinte koppanásig állva, azért beférek, illetve kiférek valahogy. :))
Tükörtól-tükörig 2154mm, hihetetlen...
- Hát igazából új a járgány, így nincsenek még hibái, de mondjuk a gyári kihangosítótól többet vártam. Ahhoz túl drága volt extraként, hogy kénye-kedve alapján kapcsolódjon a telefonhoz. Ehhez képest a 30 ezres parrot kihangosító a megbizhatóság szobra volt. Azt mondják a szervízben, hogy valószínű széria hiba, mert a mostanában átadott Mondeo, illetve S-max, Galaxy tulajok egyfolytában panaszkodnak... - A többi hiba inkább tervezési: - nyakamba folyó víz a hátsó ajtónál - kieső csomagok a csomagtér nyitásánál - hova rakjam a csomagtérrólót, ha 7 személyel utazunk? stb. - Update: 11.000 km-ig semmi probléma, a fogyasztás mintha csökkent volna 6,6 körülinek tűnik, de mostanában kevesebb volt a dugóban ülés... - - Update: 2011.12.10 - Motorikusan teljesen rendben. Még mindig új autó feeling. Egyszer megállt az út szélén, elment az erő és kiírta, hogy vészüzemmód. - Kiderült, hogy alul egy kábelcsatlakozás kapott egy követ és a zárlat miatt tiltott le. Mondjuk bosszantó volt, mert egy négynapos hosszú hétvégén kellett nélkülöznöm, ami 2 gyerekkel és a hozzájuk tartozó cuccal nem egyszerű. - Ivanicséktól elpártoltam a szerviz minősége miatt. Most az AutoFort-hoz járok. Ott eddig minden fain. - Kb. 1 éve vettem bele Kínából egy bele illő fejegységet 7"-os érintős kijelzővel. IGO megy rajta tökéletesen, csak ajánlani tudom. Már a szervizben is kérdezték, hogy honnan van, mert a gyári majd 600.000, ez meg 95-be került vámolva, mindenestől. - Nagyon korrekten működik a kihangosító kivételével. - Néha mintha jobban füstölne, mint új korában, de lehet, hogy csak érzéki csalódás, meg úgy ez a DPF nélküli változat. - Továbbra is az egyik legjobb családi autónak tartom, ami még sportosan is néz ki és meg lehet vele jelenni. Még 2 évet biztos nálam lesz. Kíváncsi leszek, mert addigra elvileg 240 körül lesz benne, ami már nem kevés.
IVANICS Fehérvár
AutoFORT Bp. Könyves K.