Autók » Ford » S-Max (2006-2014)

S-Max 2,0 TDCi

Pocakosodó családos apukák sportos álma

Tuti pszichológia
Korosodó, pocakos, kényelmes apukák is vágynak arra, hogy sportos menő kocsiban feszítsenek az aszfalton. Igenám, de nem fér be a gyerek, a babakád, a bicikli, a gyerek osztálytársa, meg a fél fociedzés.
A családi egyterűek eddig megoldották a bicikli és a focicsapat kérdést, de semmiképpen nem nyújtották a vezetés sportos feelingjét. Ezekben a kocsikból kikacsíntva még szóba sem jött a csajozás lehetősége (persze ez engem nem is érdekel!, csak gondoltam megemlítem, hátha valkinél számít! :-)).
Az apukák ilyen jellegű problémáira kínál választ a Ford új sportos vonalvezetésű egyterűjével, az S-Max-szal.

A kocsi kényelmes, variálható üléseivel 5 gyerek is kényelmesen szállítható.

Korábbi kocsim a Ford Mondeo 2,0TDCi motorja után az új 143 LE TDCI motor érezhetően jobban húz, a kocsi dinamikus.

Meglepődve tapasztalom, (igaz még csak pár hete használom az autót) hogy a kormány rossz kivájt uton könnyen elhúz, sokkal kevésbé ül az uton, mint a Mondeo.

Autópályán 170nel csöndesen suhan, igen kevés a motor és a légzaj.

Az autó átadásnál való kiszolgálás tragikus volt, röpke fél óra alatt elmagyarázták, hogy hol a kulcs, hogy kell az ajtót kinyítni (jéé!), de a 5000 elektronikai kütyüre, ami a kocsiban van, azt mondta az értékesítő, "hogy ez még annyira új modell hogy ő se tudja" "ott a 400 oldalas könyv tanuljam meg abból".
Ez mondanom se kell, hogy elvette az egész autó örömét.

- még semmi

Auto Fort Budapest Váci út

Fenntartási költség (8) Évjárat 2006
Előző autója? mondeo Következő autója?
Verdikt (5.4/10)

Ford S-Max 2006 (2006 - 2010)