Nagy hintó, sok apró hibával
Volt már egy S-maxom, az egy 1.8-as szintén Trend felszereltségű volt. Nem volt vele semmi gond, csak a kötelező dolgokat kellet cserélni. A vezérlés kicsit hamarabb kezdett rendetlenkedni, 188 ezernél- csere, majd semmi gond.
A mostani 2 literes, valamivel erősebb (nem igazán érződik), viszont sokkal csendesebb. Van benne tempomat, ennek örülök. A kormányon lévő kapcsolókkal gyűlik meg folyton a bajom, mivel sokszor nem akarnak működni. Már többször javították, de sosem 100%-os a végeredmény. 2019.08.06-án lett újból javítva, jelenleg minden működik. Utólagos extra az ülésfűtés, ami nagyon kell, mert kurva lassan melegszik télen.
Renkívül tágas és kényelmes; nyáron öten mentünk egy csomó cuccal és bőven volt még benne hely (hűtőbox, babakocsi és utazóágy is volt bent). A strandra heten mentünk és még a cucc is befért.
A fogysztása nálam kiváló. A klíma sosincs kikapcsolva 6-6,5 a fogysztás, a sok városi tötyögésben akár 6,7 is :) Imádja az autópályát: tempomat 130-on és 6,3 a fogyasztás. 1 fővel üresen 6 littyó alatt harap. Menetdinamikája nekem elég, nem sportkocsi, de ha akarom lehet neki tolni (3 gyerekkel nem szoktam sosem).
Ezen is csak a kötelezők voltak cserélve+a kormánykapcsolók vannak időről időre javítva. Az elektronika már-már franciás, néha gondol egyet és nem működik valami, aztán megjavul magától, de ez nem izgat nagyon. Motor, futómú pazar.
A többi értékelést olvasva persze vannak negatívumok is: pl. nagyon szar minőségűek a műanyagok, a csomagtartó ajtajáról a nyakadba ömlik a víz, zabálja az izzókat, alapból nincs bluetooth (ez kurva gáz egy 2014-es 9 milliós autónál, mivel filléres szarról van szó), izzót cserélni (főleg hátul) nőgyógyészati mutatvány stb.
Azzal is egyet kell értsek, hogy erősen túlárazott, persze a magyar fizetésekhez hatványozottan. Ha lenne rá pénzem, akkor se venném meg újonan, max 6 misiért (ez lenne reális, többet nem ér). Csak 7 személyesem volt és csak is így kéne.
- Kormánykapcsoló, amit többször is javítottak - Hűtő az oldalán elrepedt, tömítve lett
Ford Strauss - pocsékFord Szántó - jobbKürnyek Árpád - korrekt, jó
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 2014 |