Autók » Ford » S-Max (2006-2014)

S-Max 2,0 TDCI

Egy szerethető autó

Lassan 2 éve hajtom a kocsit, és eddig meg vagyok elégedve. A fogyasztás lehetne kisebb,úgy látom a városi forgalmat annyira nem szereti. Azért elfogadható. Az első üléssel a mai napig van gondom, egyrészt mindig elállítódik a háttámla, másrészt nyikorog. Ha az ülésemelőt kicsit felhúzom, akkor átmenetileg abbahagyja, aztán újrakezdi. Az az érzésem, hogy az egész ülés folyamatosan süllyed. Ha felemelem, egy idő után megint lent van a legalsó pozícióban. Legszívesebben kidobnám az egészet. A hangrendszer olyan alsó kategóriás, valószínűleg azért, mert így is drága az autó. Az átlagfogyasztás mérő abszolút megbízhatatlan, nem létező értékeket ad meg. Végig 6,0-ás fogyasztásnál (a műszer szerint) a tényleges fogyasztás 7-7,5 l. Mindettől eltekintve egy igazán jó útitárs az S-Max.

2009.

Idő közben letöltöttek a szervízben egy új szoftvert, így a fogyasztásmérő már közelítően valós értékeket mutat.

- Gumicső leesett a turbóról, a könyöklő műanyaga megadta magát, az ülést továbbra is állítgatni kell.
- 2009.
- A fedélzeti számítógép középső kijelzője meghatározhatatlan időközönként eltűnik, csak egy piros csík marad. Ha lezárom a kocsit és parkolok néhány órát, akkor rendbejön. A szervízben azt mondták cserélni kell. Lassan két hónapja megrendelték a cserealkatrészt, de máig nem jött meg.
- A vezetőoldali első ablakkal néha nekem is van gondom, egy mozdulattal elindul felfelé, majd félúton meggondolja magát és újra lemegy. Kicsit már bosszant.
- Rendesen fogynak az izzók is. A középső féklámpában már kétszer cseréltem, a legutóbbi szinte szénné égett belülről (kb. 2 hónap alatt). A szerelése egyébként kész kálvária. Nem lehet normálisan hozzáférni, a műanyag burkolatot gyakorlatilag le kell feszíteni, már két műanyag bolha tört el. A szervízben is szidták a megoldást. Ők egyébként továbbra is nagyon korrektek voltak velem.

Ford Nesztor Szolnok

Fenntartási költség (8) Évjárat 2006
Előző autója? Focus Következő autója? Mondeo, vagy Mazda CX7
Verdikt (7.8/10)

Ford S-Max 2006 (2006 - 2010)