Az ok, amiért nem mondok fel
Üdv Mindenkinek!
Elöljáróban annyit, hogy a kis békát Freiburgban, Németországban vettem, kemény, ropogó ójróért (nem kevésert ráadásul) és itt is koptatom vele az Autobahnt, no meg a városi bitument. Sokat hezitáltunk a családdal, majdnem fél évet, míg beérett a döntés, és azóta sem bánom. Egyenlöre 10 rongy van benne, még inkább csak kostolgatom, bár 3 hosszabb útra is elvitt minket probléma nélkül. Titanium, egy-két extrával füszerezve, inkább a biztonságra és hosszútávra tervezve. LPG garisan be lett szerelve 3500 felárért, azóta csak ezzel hajtom, és maximálisan meg vagyok elégedve.
Teljesítmény:
A maga "kis" súlyát egyértelmüen nem tudja megmozgatni kellö fürgeséggel a Flexifuel 2 literes benzin motor. Hozzá kell tennem: az esetek 99%-ában gázzal hajtom, így eleve 5-10%-os teljesítménycsökkenés és szintén 5-10%-os átlagfogyasztás növekedés társul az egyébként is izzadságszagú hétköznapokhoz. Az Alpokban családdal, csomaggal esélytelen a hanyag, de sportos elegancia.
Biztonság:
Lásd NCAP, igen jó eredménnyel. Jó fekszi az utat, amelyre jó a rálátás, bár a szélvédö fütöszálai szürkületkor piszkosul irritálnak, illetve az A oszlop néha a balkanyar teljes ívét takarja. Gyerköcös családnak fontos, hogy isofixes babaülést csak a 3. és 5. ülésre lehet illeszteni. A bi-xenon lámpák fertelmesen jók, élvezet este rávillogni az autópályán elöttünk 160-nal haladókra, hogy jobb lenne jobbra leillanni. Defektes kereket nem lehet cserélni, se az autót emelni, csak egy "reméljüksohanemkerülrásor", "lyukbetömö" szettel vagyunk felszerelkezve.
Kényelem:
Semmi gond, rengeteg tágas hely, rekeszek, tárolók. A csomagtér piszok tág, csak a kalaptartó idétlen. A ki- és betétel nem olyan kellemes a tér mélysége miatt, mint egyéb más testi tevékenységnél. A szemüvegtartóba ne rakjatok nyáron napszemüveget, mert felforrósodik és leégeti az orrnyerged!
Beltér:
A müszerfal gombjai, illetve lakkozása fos, karcolódik (ilyenkor jut eszembe a Quimby új száma: The world is made in China), a kijelzö színe összeegyeztethetetlen egy harmonikus lélekkel rendelkezö ember ízlésével. Mégis az összbenyomás kielégítö. A fekete burkoló müanyag elemek tapintata finom, de a ezek szintén könnyen sérülnek és elválnak, pattannak egymástól. A könyöktámlával eddig semmi baj, a kézifék mesés. Kávét, alkoholmentes sörösüveget viszont nem érdemes rakni a direkt erre kijelölt helyre, mert alkalmatlan. Nem lehet váltani töle.
Összegezve:
Mini problémáktól eltekintve, maximálisan meg vagyok elégedve, megbízható, elegáns, tágas gép.
- Nem romlott, csak az átadásnál el lett felejtve rá az odafigyelés:
- - elektromos ablakemelö nem húzodótt fel a zárásnál
- - 12V-os dugaj hátul nem let bekötve
- - úgyszintén a csomagtartóvilágítás