A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Ford » Ranger (2011)

Ranger Wildtrack 3,2 automata 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Vegyes érzelmekkel...

Szöveges ítélet

2015 elején vettem új autóként, de 2014-es gyártású. Az esetek 95 %-ában egyedül járok hosszú utakon (még az eredeti fékbetétek vannak benne 158 ekm-nél) és üres autóval, de hamar kiderült, hogy maradék 5 %-ban, nem fér el a rakomány a platóroló alatt, így doboz került rá. Persze a plató így is beázik, csak nem annyira, mint rolóval. Hiába vittem specialistához, ahol újra leszedték és leszigetelték. Munkaautóként használom, de időnként egy közel 2 tonnás lakókocsit is vontatok vele. Ilyenkor a család is jön, de a kényelemre még a hátsó ülésre szoruló családtagok sem panaszkodtak, pedig volt, amikor egy nap alatt 1000 km-t tettünk meg lakókocsival. Vontatáshoz nagyon kényelmes az automata váltó. Egyébként egy kicsit "nyúlós", meg kellett szokni, hogy már a kanyar elején gázt kell adni ahhoz, hogy a kanyar közepétől húzzon. Az autó gyorsulása személyautós, az imbolygása pickup-os. Legtöbbet autópályán megyek vele tempomattal, általában 130-140 km/órás sebességgel, a menetzaj nem zavaró. Olajcserét 15 ezrenként végeztetek.
Nagyjából 140 ekm-ig probléma mentes volt az autó, leszámítva a szélvédő alatti külső műanyag elem őrjítő nyiszergését, amit többszöri nekifutásra sikerült végül megoldanom gumi lapocskák beépítésével. Közeledve viszont a garancia idő végét jelentő 150 ekm-hez több hiba is adódott viszonylag sűrűn. Ezeket külön felsoroltam. A főtengely szimmering probléma már új korában jelentkezett enyhe olajszivárgás formájában, de sohasem jutott el csepegésig, ezért a garancia lejárta előtt lett csak megjavítva.
Egy időben hideg motornál (és váltónál) az autó motorja leállt, mintha a váltó nem kapcsolt volna üresbe. Majd egyszer egy tempomatos visszagyorsításnál kigyulladt a meghajtás jelző lámpa, az autó 90 km/h -ra letiltott és a váltó sem mozdult 6. fokozatból kézi üzemmódban sem. Az autó újraindításával ez a probléma megszűnt, azonban a szervízben jelezve, újraprogramozták a váltó vezérlését. Azóta nem áll le hidegen sem, és a váltó is sokkal finomabban működik, mint előtte.
Az alváz korai felületi(?) rozsdásodása igen hamar jelentkezett, a szervízben megnézték és próbáltak megnyugtatni. Nem sikerült, mert elég ronda látvány.
Terepen ritkán használom, de ahová kellett, oda eljutottam vele az országúti gumik ellenére. A gyári 4 évszakos Conti gumik hóban életveszélyesek voltak, ezért a második télre már vettem téligumit. A gyenge tapadásért cserébe nem is koptak, 108 ekm-t mentem velük és a cserénél még 3mm volt rajtuk.
Alapvetően szeretem ezt az autót, nem bántam meg a vételét, de az utóbbi időben előforduló hibák és az alváz rozsdásodása elbizonytalanít, hogy meddig érdemes megtartani.

Hibalista

- EGR szelep - garanciális - Klíma kompresszor - garanciális - Hátsó főtengely szimmering - garanciális - Szélvédő fűtés - még nincs megjavítva

Ide hordtam szervizbe

Ford Hovány Szentendre - hamar leszoktam róla

Értékelése: 2

Másik szerelő értékelése

Ford Barta Eger

Értékelése: 9

Képek az autómról

Fenntartási költség (6) Évjárat 2014
Kényelem (8) Használati időtartam 4 év
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (7) Vezetett km 158000
Szerviztapasztalat (9) Átlagfogyasztás 10 l
Előző autója? Insignia Sport Tourer 4x4 CDTI 160 LE Következő autója? Amarok?
Ennyire szerette (8) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (7.8/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Ford Ranger 2011 (2012)

További ítéletek (11 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)