Autók » Ford » Ranger (2006)

Ranger 4WD

Országuti 4WD nyári gumikkal

Cégünk, 2007 Október végén vásárolt 2db Ford Ranger terepjáró gépkocsit. Azért esett a választás erre a típusra, mivel a bemutatása szerinti képessége, nagyon jó arányban van az árával. Azonfelül sok Ford Ranger tulajdonost ismerünk, akik elégedettek a járművükkel, bár ők még az előző modellekkel rendelkeznek. Az autókat terepen használjuk. Az autóval amit én használok, az első problémák kb: 5000km nél kezdődtek Akkor az első fékbetétek koptak el, és a bal oldali féltengelycsukló kezdett kattogni. A féltengelycsuklót garanciába kicserélték. A fékbetétek cseréjét kifizettük, mondván a túl sok sár miatt kopott el, nem mostuk elég gyakran. Később mikor az autó elérte 11000km-t jöttek újra a gondok, elkoptak újra az első fékbetétek, és a hátsó fékpofák. Bár amióta az első javítás volt naponta kimostam a sárt a fékektől, ahogy a szombathelyi szervizben tanácsolták. A cégünk vezetősége úgy gondolja, ennek a javításnak a költsége nem jogosan terhelne minket. Véleményünknek hangot adva a szervizvezető megpróbálja érvényesíteni erre is a garanciát. A cégünknél működő szerelőműhely vezetője, több szervizzel felvette a kapcsolatot de, ilyen problémával, hogy a terepjáró fékje a sártól, ilyen hamar elkopjon még nem hallottak. És azt is elmondta, hogy a cégnél használatban lévő 25 terepjáró közül még nem fordult elő hasonló eset. Ezt az autót azért vettük, hogy dolgozni tudjunk vele, nem javításra vinni 2-3 hetente. Egyébként országúton jó lenne, de csak 70km/ó-val utána már elég megülni annyira pattog. Fogyasztása még nem ment 11 liter alá.

- Első fékbetét kétszer (először:5500nál másodszor:11000 nél), hátsó fékpofa egyszer: 11000 km-nél. Bal első féltengely 5000 km-nél.

Fenntartási költség (1) Évjárat 2007
Előző autója? Mitsubishi L200 Következő autója?
Verdikt (2.9/10)

Ford Ranger 2006 (2006 - 2007)