A kis póni
Egy 19 évet, és 250ekm-t nálunk töltött Skoda Octaviat cseréltük le erre a (szó szerint) pacira. Napi használatra vettük, többnyire autópályán használjuk, Németország, és Magyarország között. Megbízhatóságról sajnos még nem tudok beszámolni, mert ahoz még keveset használtuk. Ami zavaró volt, hogy Német autópálya 220-al úgy lebeg a motortető, mint egy darab rongy, forumokat utolag olvasva ez teljesen normális, habár nagyon ilyesztő menet közben :) de mivel átlag 140-150-es tempóban fogjuk használni, többnyire tempomattal, ezért ez a része nem igazán zavar. Ami szinte hihetetlen egy 5000ccm motornál, hogy csak 9,2-9,5 liter 95-ös benzint vesz magához autópályán, az octavia is megevett 8 litert átlagban az 1.6-os motorjához képest, 75 paci vs 420 :) Még az Audi V8-am is többet vesz magához 4.2-es motorral 280 lóerő, 12 liter alá nem tudtam vinni. Semmi extra nincs benne a Recaro üléseken kívűl, alaphangon szinte minden extrával ellátták
amire az embernek szüksége van, sajnos a biztonsági öv magassága nem állítható, vállamnál elég kényelmetlen, de az ülések nagyon kényelmesek, attól függetlenűl, hogy télen belefagy az ember ülésfűtés hiányában :)
Közben már beletekertünk 30ekm-t, olajcserén kívül eddig nem kellett szervizbe mennem vele, önhibámból esztétikai hiba miatt cseréltem rajta világítás kapcsolót, Garanciába kicserélték a két első nyári gumiabroncsot, és kapott zöld fóliát, hogy a gyári fényt ezzel védjem, mert ultra szar minőségű a lakk.
Időközben már 80 ezer km felett járunk, most lettek cserélve első féktárcsák, betétekkel, 60 ezernél cseréltettem a gyertyákat, fékolajat, 40 ezernél első lengökarokat kellett cserélni, és garanciába a Ford Petrányi cserélte az első üléshuzatokat, és a motorháztetőt újra fényezték oxidáció végett. Eddig itt tartunk, Petrányival nagyon meg vagyok elégedve, jövő év (2022) Február közepén lejár a garancia, de továbbra is oda fogom hordani szervizelésre.
- Eddig semmi
Ford Hovány Szentendre