Autók » Ford » Mondeo (2015)

Mondeo Hybrid Vignale

Takarékos de jó design

Az év (2021) elején vásároltam. Sokat gondolkodtam rajta mert külföldről vagyis Olaszországból behozott autó, és én idegenkedtem az ilyen autóktól. Ellenőriztem az autót több helyen és a külföldi honlapokon az árakat is megnéztem. Mivel én egy ráncfelvarrás előtti autót akartam végül is belevágtam egy 2018 decemberi gyártásúba. Egyelőre nem bántam meg. Megvétel utána szervízbe vittem átvizsgálás volt. Mindent rendben találtak. Az autó hivatalosan 187 lóerő, de ezt nem igazán érzem. Egy turbós motor simán leveri, habár ezt az autót nem is emiatt csinálták. Nekem viszont ettől függetlenül nagyon bejön. "Papókásan" vezetve a városba 4.7 lit /100 km fogyasztást tudok vele elérni, ami sztem. nagyon jó. Autópályán viszont 6.5-7 literre felmegy. Vezetése nem sportos de kényelmes. Az autó első ülései nagyon kemények, oldaltartás erős és sportosak.. mondjuk a 95 kg feletti férfiak már nem is nagyon tudnak kényelmes elférni az ülésben. Furcsa mert az ülés sportos, a futómű keményre van hangolva pedig nem is sportkocsi. Talán a többletsúly kompenzálására vagyis az akkuk miatt ilyen. Nem akartam kombit és emiatt a lépcsőshátút vettem. Tudtam az akkupakk miatt kisebb lett a csomagtér, de ebben a kompromisszumba belementem. A váltó viszont nagyszerű. A Sony hifi hangzása közepes. Ugyan lehet rajta állítani sztereo vagy surround hangzást de ettől függetlenül nem nagy szám. Viszont ez a fokozatmentes e-cvt váltó nagy találmány. Városban nagyon kényelmes és a fokozatmentesség miatt a gyorsulás nem érzékelhető. Összefoglalva egy aránylag kényelmes és vezethető és rendkívül felszerelt autót kaptam.. ami nekem nagyon bejön. Aki hajlandó kompromisszumokra és vállalja az aránylag drága szervíz-költséget ( Vignale rezsióradíja magasabb) és nem sportos de tetszetős autót keres az nem bánja meg ezt a takarékos autót.

- Nincs semmi ami elromlott, csak a navigációt nem tudom frissíteni

Ford Vagép Miskolc ( szerintem megbizhatóak, korrekt udvarias kiszolgálás )

Fenntartási költség (1) Évjárat 2018
Előző autója? Mondeo 1.6 Következő autója?
Verdikt (6.3/10)

Ford Mondeo 2015 (2015)