Autók » Ford » Mondeo (2015)

Mondeo 1.5 Ecoboost Business

Aston Mondeo

A design nem rossz, csak túl erős a koppintás-érzet: szinte mindenki az Aston Martin orrát véli felfedezni benne. (Persze legalább jó helyről jött az ihlet :))

Kimondottan nagy: belülről kényelmes, tágas helykínálat, kívülről viszont jól jön a parkolóradar elöl-hátul! A 30 éve használatos autókra méretezett garázsunkba pedig egyszerűen nem fér be. Illetve ha beállnék vele, én nem férnék ki, mert az ajtó már nem nyílna.

Az útfekvés jó, a bukkanókat egész jól elnyeli, és kategóriájához méltóan csendes: autópályán is nyugodtan lehet benne beszélgetni, halkan zenét hallgatni.

A motor kis fordulaton nem könnyen birkózik meg ekkora tömeggel, de hármastól felfelé már jól reagál, akkor nem muszáj nagyon pörgetni.

A start-stop funkciót én nem használom, mert kétlem, hogy annyit megtakarítana, mint amennyibe a sokkal sűrűbben lestrapálódó akkumulátor (és egyéb kapcsolódó elektronikák) kerülnének.

Az elektronikus kéziféktől eleinte idegenkedtem, de meg lehet szokni, és a lejtőn induláskor kényelmes az automatizált segítség.

- Még csak olajcsere volt, meghibásodás nem.

AutoFort XIII.: udvariasak, de ritkán jeleznek vissza maguktól, noszogatni kell őket, hogy van-e időpont, elkészült-e már stb.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2015
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (7.0/10)

Ford Mondeo 2015 (2015)