Autók » Ford » Mondeo (2007-2015)

Mondeo 2.0 TDCI

Tökéletes választás

Nagy kombit kerestünk, mert hosszú (70nap) autós nyaralásra készültünk, igy esett a választás a Ford Mondeo kombira, 2011-es, 2.0 motor, 140 LE. Kereken 10.000 euro volt anno.
Szóval a 70 nap alatt 16.000 km-t tettünk meg vele, Görögorszagtol Norvegiaig, semmi gond nem volt vele. Hatalmas, kenyelmes, aludni is lehet benne, hatul lehajtott ülesekkel 190x113cm-es agyat lehet csinalni.

Azóta beletettem még 37.000km-t, semmi bajom nem volt a kocsival, úgy müködik mint ahogy azt elvártam. A motor erös, naponta ingázok autópályán, 130-nál is jól húz. Németroszágban 200 kmh is megvolt, de nem sok különbség volt a 130-as tempohoz kepest, nagyon jó a futómüve, nem ráz a kormány, a motor halk, abszolút top kategória.
Fogyasztás átlag 5,5-6 liter. A nyaralás alatt a 16.000km példaul 5,34-re jött ki mert általában 80-100 as tempóval haladtunk, ilyenkor eszik a legkevesebbet.

Általános szerviz költségei nem eget rengetöek, 40-50 fele szoktam fizetni mindennel együtt. Az éves biztositás 56.000 a postánal. Kategóriájához képest szerintem teljesen korrekt.

- Semmi. 20.000km-enként általános szerviz, olajcsere, szüröcsere. Adásvételnél cseréltettem benne aksit, ennyi.

Mosonmagyaróvár, IndyCar - kifogástalan

Fenntartási költség (8) Évjárat 2011
Előző autója? Ez az elsö autóm Következő autója? Valami hasonló kategória, csak 200LE felett :)
Verdikt (9.4/10)

Ford Mondeo 2007 (2007)