Többet vártam tőle
Az első Fordom, amit nagyon vártam a "legendás" megbízhatósága (az eddigi autóimmal soha nem volt komoly problémám, igaz nem Fordok voltak) és precizitása miatt. Céges autó. A Renaultokhoz képest, amiket hajtottam, csalódás a Mondeo. Helykínálat van bőven, de az ülések nagyon kényelmetlenek. Mióta használom, folymatosan fáj a hátam hosszabb utak után, a deréktámaszt nem lehet beállítani, hogy tartson.
A futómű az egyetlen része amire nem tudok rosszat mondani, az egyértelmű telitalálat. Sajnos a motor igen csak gyengécske a kasznihoz. Talán 2,0 már jó választás lehet.
Valami idegesító zörgés is előjött 10 ezer kilóméter után a ball B oszlopban, aminek az okát a szervízben sajnos nem találták.
A fedélzeti számítógépnek nem lehet hinni. Maradtam vele úton, mert kifogyott a gázolaj. Ha a lámpa kigyulad, max. 20 km-t lehet vele menni (a Renault Laguna még 60-100 Km-t biztonsággal tudott).
Céges autónak nem rossz, de az OPEL Vectra és a Renault Megane és Laguna után, nem nagy élmény.
Magamnak nem vennék Mondeot, legalább is nem 1,8-as motorral.
- Folyamatos kattogás a jobb hátsó futóműből fékezésnél.
- A fedélzeti számítógép adatai messze állnak a valóságtól.
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 2008 |
Előző autója? | Renault Laguna 1,9 td | Következő autója? | Valószínüleg OPEL Insignia |
Verdikt | (3.7/10) |