Olcsón fenntartható kényelmes biztonságos családi óriás
VW Passat volt korábban. Kicsit tartottam tőle, hogy visszalépés. Anyaghasználat, dízájn terén először ez is volt az érzésem, de később nagyon megszerettem az alábbiak miatt:
- Futómű telitalálat, főleg a magyar utakra. Nem túl feszes, de nem is túl hajózó. Pont olyan amilyennek lennie kell! Passatot veri ezen a téren!
- Motor: szívó benzines, nincs benne drága alkatrész, ráadásul nem is romlott el eddig rajta semmi!
- Fogyasztás: a sok városi használat miatt választottam benzines autót. Ahhoz képest, hogy a Mondeo nem egy kis darab autó, nyaraláskor 2 gyerekkel, telecsomagtartóval autópályán 150 km/h utazótempó mellett megáll 7,5 l/km fogyasztás. Városban persze magasabb cirka 9 l/km, de még mindig beéri kevesebbel, mint a benzines Passat.
- Kinézetét nem lehet egy prémium (BMW, Mercedes, stb.) autóval összevetni, de ha elfogadod, hogy ez egy használati eszköz ami elvisz A-ból B-be (és tényleg elvisz!, nem rohad le félúton), rádásul a jó futómű miatt tényleg élmény vezetni és családot is csomagokkal együtt biztonsággal furikázod, akkor örömmel konstatálod, hogy annak ellenére hogy egy autóvásárlás alapvetően rossz befektetés, ezzel az autóval a rendkívül alacsony fenntartási ktg-ek miatt igencsak jó vásárt csináltál magadnak!!
- Szokásos motorolaj, olajszűrő, fékbetét cserén kívül eddig semmi!! - Az, hogy 2-szer összekaristoltam a TESCO parkolóban, az nem az autó hibája, hanem az enyém :-)
Saját szerelő
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2008 |